Jack Carthy pakt dag-en eindzege in wereldbeker in Antwerpen

Jack Carthy pakt dag-en eindzege in wereldbeker in Antwerpen

De finale van de wereldbeker in Antwerpen oogde heel spannend. Kenny Belaey ging als leider de finale in met slechts één strafpuntje. Dat werd hem kwijt gescholden als leider, zodat hij met nul strafpunten startte. Na de eerste sectie stond hij nog steeds blanco, maar dan liep het mis in de tweede sectie met de rotsblokken. Hij geraakte niet over de tweede rotsblok en kreeg vijf strafpunten aan de broek.

Dat gaf wereldbekerleider Jack Carthy vleugels. De Brit bleef foutloos na drie proeven. De dag-en eindzege lag voor het grijpen. En zo geschiedde. Carthy bleef outstanding en vloog bijna letterlijk naar de overwinning. Wereldkampioen Vincent Hermance had tien strafpunten gepakt en werd tweede. Kenny Belaey pakte in de zesde sectie nog eens vijf strafpunten en strandde uiteindelijk op elf strafpunten. Goed voor de derde podiumplaats.

Carthy was erg blij met de dag-en eindzege. ‘Of ik dit verwacht had? Je wil natuurlijk altijd de beste zijn. In de wereldbekerstrijd ging het heel goed. Het WK was een ontgoocheling voor mij. Dat wil ik volgend jaar zeker winnen,’aldus nog Carthy.

Kenny Belaey sprong wb antwerpen 15

Ook Kenny Belaey was gelukkig met de derde plaats. ‘De laatste weken waren heel vermoeiend en hectisch voor mij. Ik zat niet meer zo fris en dat voelde in de tweede proef. Daarom ben ik  zo blij met de derde plaats. Ik hoor er nog bij,’besloot Belaey.

Een uitgebreid beeldverslag met interviews van de hoofdrolspelers vind je in de loop van de week terug op Offroadbiking.eu en Sportjager.tv.

Jan Versteynen en Erik Braeken vanuit Antwerpen