Jarige Eli Iserbyt pakt zege in Overijse

Jarige Eli Iserbyt pakt zege in Overijse

Na een superspannende cross heeft Eli Iserbyt zijn eerste seizoenszege gepakt in de Superprestigecross in Overijse. Het was een mooi verjaardagsgeschenk voor de West-Vlaming dat hem gegund werd door ploegmaat Michael Vanthourenhout die tweede werd. Lars van der Haar mocht als derde mee op het podium. Thibau Nys die tot in de laatste ronde meespeelde voor de zege, maar op een cruciaal moment viel, moest vrede nemen met de vierde plaats.

Na de gebruikelijke schermutselingen viel halfkoers alles in zijn definitieve plooi. Thibau Nys was aan een inhaalrace bezig na een valpartij. Hij kwam halfwedstrijd bij Iserbyt en opende de debatten.

We konden alles haarfijn volgen met de drone die werd ingezet. Een evolutie die mooi is om te zien.

Zo kregen we vier leiders die de finale ingingen. Met telkens twee ploegmaats met Iserbyt en Vanthourenhout en Nys en van der Haar. Ze speelden voortdurend haasje-over. Intussen was van der Haar wat achterop geraakt en leek de strijd uit te draaien tussen opnieuw Iserbyt en Nys.

Iserbyt reed op kop en Nys wou hem voorbij, maar gleed weg en kon de zege op zijn buik schrijven. Iserbyt fietste vlot naar de overwinning. Ploegmaat Vanthourenhout werd tweede voor van der Haar.

Foto’s: JB Fotography