Jelle Harteel Belgisch kampioen eerstejaarsnieuwelingen, brons voor Brent Blommen

Jelle Harteel Belgisch kampioen eerstejaarsnieuwelingen, brons voor Brent Blommen

Jelle Harteel is in Koksijde Belgisch kampioen bij de eerstejaarsnieuwelingen geworden. De thuisrijder(hij woont in Adinkerke) reed van start tot finish aan de leiding. Mathis Avondts klopte in extremis nog Brent Blommen voor het zilver.

Harteel nam meteen de leiding en werd gevolgd door Brent Blommen. Jente Michels en Mathis Avondts streden toen al voor de podiumplaatsen.

Harteel kon zijn voorsprong behouden en won solo.

Brent Blommen pakte uiteindelijk brons en was daar tevreden mee. ‘Ik wist dat ik rekening moest houden met snelle starters. Ik startte als vijfde. Daarna kwam ik als derde uit de eerste duin. Zo kon ik opschuiven naar de tweede plaats. Dan kreeg ik het gezelschap van Mathis Avondts. Uiteindelijk bleek hij sterker in het zand. Maar ik ben tevreden. Ik bouwde goed op naar het BK. Ik liet de nieuwjaarscross in Baal aan mij voorbij gaan. Voor middernacht lag ik al in bed. Daardoor had ik nu nog reserves voor dit BK.’

Bij de dames nieuwelingen kregen we bijna hetzelfde scenario. Daar won Julie Brouwers. De Limburgse reed ook van in het begin aan de leiding. Julie Roelandts pakte zilver voor Kiona Dhondt.

Foto’s: Brent Blommen en Bart Knops