Jenny Rissveds wint in Nove Mesto Na Morave bij de beloften vrouwen

Jenny Rissveds wint in Nove Mesto Na Morave bij de beloften vrouwen

Jenny Rissveds heeft de eerste manche van de wereldbeker bij de beloften vrouwen gewonnen. Ze haalde het voor Margot Moschettti en Kate Courtney.

De beloften vrouwen mochten in Nove Mesto de spits afbijten van de eerste wereldbeker. Jenny Rissveds die erg goed reed in eerdere wedstrijden neemt de eerste plaats mee naar huis voor Scott-Odlo racing.

Rissveds en Marchotti reden bijna de hele wedstrijd samen aan de leiding. In de technische stukken was de Zweedse soms iets beter dan de Française. In de laatste ronde nam Rissveds een kleine voorsprong, die ze niet meer afstond.

Rissveds was uiteraard heel blij met haar zege. ‘ Ik ben heel blij deze eerste wereldbeker van het seizoen te winnen. We weten dat Margot veel sterker is in de beklimmingen. Daarom wilde ik de wedstrijd daar vooral controleren en dat werkte perfect, ‘zei de Zweedse kampioene na afloop.

Van Belgische zijde nam niemand deel.

De Nederlandse Annemarie Worst die al een heel erg mooi seizoen eindigde uiteindelijk als 14 de.   Anne Tauber, de schaats crack, bleek ook een goed mountainbikester in dit internationale veld eindigde op de 19 de plaats. De derde Nederlandse Marlo Koevoet kwam op de 28 ste plaats over de finish. Ze gaf na afloop volgende reactie. ‘De start verliep goed en ik kon aantal plaatsen goed maken van de startpositie. De eerste ronde ging erg hard. De tweede ronde heb ik veel plekken goed kunnen maken en kwam ik als 24e door. De derde ronde ging het iets minder en door een klein foutje kwam een groepje mij voorbij. In de laatste ronde heb ik mijn plek kunnen houden.Ik ben tevreden over mijn eerste wereldbeker bij de belofte dames.’

Het podium van vandaag zijn 3 vrouwen die we meer dan vermoedelijk in Rio gaan zien. Bart Brentjens en Thomas Frischknecht kunnen wat dat betreft meer dan tevreden terug zien op de eerste wedstrijd van dit weekend.

Top tien:

1. Jenny Rissveds (Zwe) in  1:17:18

2. Margot Moschetti (Fra)   + 0:42

3. Kate Courtney (USA) +1:09

4. Alessandra Keller (Zwi ) + 2:44

5. Perrine Clauzel (Fra) +3:02

6. Malene Degn (Den) + 3:27

7. Ramona Forchini (Zwi)+ 4:11

8. Andrea Waldis (Zwi) +4:39

9. Haley Smith (Can) + 4:39

10. Frederique Trudel (Can)+ 4:44

 

Jan v Dijk

Foto: Joakim Rissveds