Jens Adams gaat van start in de Zilvermeercross in Mol

Jens Adams gaat van start in de Zilvermeercross in Mol

Het zit Jens Adams niet mee. Na zijn beloftevolle winter van vorig jaar, kampt Jens momenteel met klierkoorts. Op stage werkte hij de voorbije twee weken een individueel programma af. Morgen gaat hij alvast van start in de Zilvermeercross in Mol.

In tegenstelling tot de andere profs, kwam Jens Adams het voorbije weekend niet over naar België, maar bleef hij in Calpe. Aan het eind van de stage maakte hij samen met ons de balans op.

“In het dagelijkse leven gaat het mij mij heel goed”, vertelt Jens. “Af en toe heb ik wel wat last, maar al bij al valt dat goed mee. Alleen wanneer ik intensief fietsen, valt het tegen. Dan krijg ik de daaropvolgende dag een ferme weerbots: een zwaar gevoel in de benen, een lage hartslag ook. Dan kamp ik echt met een vermoeid gevoel.”

“Ik heb hier de voorbije twaalf dagen dan ook mijn eigen ding gedaan. Als ik mij goed voel, test ik even, maar een loodzware training afwerken, kan ik voorlopig nog niet. Maar ik krijg ook de vrijheid van de ploeg om mijn eigen schema te volgen. Daarom is het ook goed dat ik hier ben in plaats van thuis. Ik voel dat ik hier sneller herstel”, gaat de jongste van de Adams-broers voort. “Wellicht met dank aan het goede weer.”

“Volledige rust hoeft niet”

Jens was nochtans vrij goed aan het seizoen begonnen. Dat vind hij ook zelf. “Ik voelde zelf dat ik een stapje vooruit had gezet. Tot het vanaf Ronse bergaf begon te gaan. Ik voelde me minder fris op training, ik kon in de wedstrijd niet versnellen als ik wilde. En fietsen aan een basistempo is onvoldoende om mee te doen voor een topvijfplaats. Uiteraard weerspiegelde zich dat snel in de uitslagen.”

stagegroepIn eerste instantie dacht Jens dat hij gewoon in een mindere periode verkeerde. Pas na een bloedcontrole werd klierkoorts ontdekt. Eén probleem bij klierkoorts: je weet nooit hoe lang de ziekte in je lijf blijft hangen. “Dat kan een maand duren, maar in het slechtste geval ook een jaar. Je kan er ook geen gradatie opkleden.”

Volledige rust hoeft echter niet. “Het is moeilijk om de keuze te maken om volledig van de fiets te blijven, of om toch voor te trainen. De teamdokter raadde me toch aan om bezig te blijven en goed naar mijn lichaam te luisteren. Momenteel voel ik me relatief oké, dus ga ik zaterdag effectief ook van start in Mol. We zien wel wat dat geeft. Als het tegenvalt, blijf ik sowieso weg van Francorchamps, maar stel dat ik Mol toch een degelijk niveau haal, kan het zijn dat ik ook zondag van start ga. Begin volgende week laat ik dan weer bloed afnemen voor een stand van zaken.”

Over ambities wil Jens het momenteel uiteraard niet hebben. “Dat heeft nu weinig zin. Mijn grootste zorg is snel weer mijn niveau van bij de seizoensstart halen. En opnieuw ‘prijs’ rijden. Ik ben vooral benieuwd hoe ik de kerstperiode verteer…”

Foto’s: ©Vastgoedservice-Golden Palace

Bron : Vastgoedservice – Golden Palace