Jens Schuermans verlengt Belgische titel en Emeline Detillieux volgt Githa Michiels op

Jens Schuermans verlengt Belgische titel en Emeline Detillieux volgt Githa Michiels op

Jens Schuermans heeft zichzelf opgevolgd bij elite mannen op het BK cross-country in Houffalize. Daan Soete was goed voor zilver en Pierre de Froidmont pakte het brons.

Halfweg ging Schuermans in de aanval en kon zijn voorsprong stelselmatig uitbouwen. Zo kon de Maasmechelaar zijn titel weer voor een jaartje verlengen. Daan Soete, de veldrijder die in Beringen won, moest vrede nemen met het zilver en Pierre de Froidmont met het brons. Op de vierde plaats eindigde Erno McCrae voor Kevin Panhuyzen.Niels Derveaux werd zesde voor Nick Vanpol. Jochen De Vocht eindigde achtste voor Kenneth Coomans en Tom Van Ingelgom.

De verrassing van de dag was de zege bij de dames van Emeline Detillieux(foto).

Ze reed na twee ronden aan de leiding en gaf die voorsprong niet meer af. Githa Michiels, meervoudige Belgisch kampioene, moest vrede nemen met het zilver. Britt Segers pakte het brons.

Bij de U17(nieuwelingen) ging de titel naar Sverre Van Lee voor Antoine Jamin en Bram Tiesters.

Tim Rex is de nieuwe kampioen bij de U19(junioren).

Het zilver was voor Theo Demarcin en Daan Depuydt. De titel bij de beloften(U23) was voor Arne Janssens voor Jarne Vandersteen en Lukas Malezsewski. Julie Gregoire pakte het goud bij de meisjes junioren voor Cloe Van den Eeede en Lies’l Schevenels.

Gody Jacobs is zaterdag Belgisch kampioen bij de masters 1 geworden voor Sven Van Vlasselaer en Ludovic Mottet. Gerrit Delfosse was de beste bij de masters 2. Hij ging Kurt Tempst en Jurgen Lambrechts vooraf. Ronny Geerts zegevierde bij de masters 3 voor Claude Derveaux en Dirk Vloemans.

Foto’s: Luc Wilms