Jens Schuermans wint opnieuw in St Vith

Jens Schuermans wint opnieuw in St Vith

Iedereen keek uit vol belangstelling uit naar de prestatie van Jens Schuermans bij de junioren. Wie ging hem kloppen vandaag? Het bleef maar bij een idee. De Meridabiker presteerde ijzersterk en won met voorsprong op Laurens Sweeck en Pieter Geluykens.

Jens Schuermans was outstanding bij de junioren. In de eerste ronde liet hij Kevin Panhuyzen en Pieter Geluykens nog even de eer om aan de leiding te rijden. Maar vanaf dan was het zijn beurt en hij domineerde de koers tot de aankomst. ‘Ik wist vooraf niet waar ik ging eindigen. Ik had drie weken gerust door de examens. Het ging redelijk goed en in de tweede ronde besloot ik mijn kans te wagen. Toen ik een minuut voorsprong had, consolideerde ik mijn voorsprong. Ik had een goed gevoel vandaag. Ik ben nu  in volle opbouw voor de belangrijke wedstrijden: het BK, EK en WK. In de winter had ik hier mijn doelen van gemaakt en dat komt nu goed uit.  Vanaf maandag vertrek ik op stage in Houffalize, dan volgt het BK en de rest van het programma. Het wordt een drukke zomer,’besluit de immer rustige Limburger. Laurens Sweeck moest vrede nemen met de tweede plaats en Pieter Geluykens met de derde.

Bij de masters 1 ging de zege naar Geoffrey Maes. Kurt Tempst won gewoontegetrouw bij de masters 2 en bij de dames ging de overwinning verrassend naar Minne Stalk voor haar landgenote Karen Bouwer en onze landgenote Githa Michiels.

Erik Braeken en Christel Dislaire vanuit St.-Vith