Jens Vandekinderen verkast naar Telenet-Fidea

Jens Vandekinderen verkast naar Telenet-Fidea

ava

Jens Vandekinderen gaat vanaf 1 september aan de slag bij het Telenet-Fidea Cycling Team. Vandekinderen reed sinds begin dit jaar bij het Nodrugs Concept Team. Met zijn overstap naar het team van Hans Van Kasteren kiest hij resoluut voor het veldrijden.

We onderhouden goede contacten met het Telenet-Fidea Cycling Team en zijn reeds enkele maanden geleden overeen gekomen dat wij akkoord gingen met een vroegtijdige transfer.   Eén van de doelstellingen van ons team is jongeren vormen en begeleiden zodat ze als belofte kunnen doorstromen naar een internationaal georiënteerd mountainbike of cyclocross team.   Met Jens zijn we daar volop in geslaagd” vertelt Pascal Loquet van het Nodrugs Concept Team.  “Maar dit is niet alles.   In de komende maanden zitten we nog met het management van het Telenet-Fidea Cycling Team rond de tafel om een mogelijke samenwerking te bekijken. Dit kan onze renners belangrijke toekomstperspectieven bieden

Het BK was trouwens de laatste mountainbikewedstrijd van Jens in de kleuren van zijn huidige team.   Hij last nu een rustperiode in en gaat zich dan voorbereiden op het veldritseizoen dat reeds in september begint.

Vorige winter kreeg ik een mooi aanbod van Telenet-Fidea dat ik met beide handen wil grijpen.  Ik combineer al jaren het mountainbike en de cross, maar als belofte moet je een keuze maken.  Als eerstejaarsbelofte wordt er geen druk op mijn schouders gelegd.  In het volgende jaar verwachten ze bij Telenet-Fidea dat ik mij nu en dan eens laat zien.  Ik wil ook nog het Nodrugs Concept Team en Granville bedanken voor de ondersteuning die ze mij het afgelopen mountainbikeseizoen hebben geboden.” aldus Jens zelf.

Bij Telenet-Fidea verwelkomen ze Jens Vandekinderen met open armen.  “Naast Daniël Peeters hebben we met de komst van Jens twee jonge talentrijke renners in onze rangen.  Hij werd opgeleid in een team dat op het vlak van jeugdopleiding goed in elkaar steekt. Bij Telenet-Fidea kan Jens zich nu als belofte verder ontwikkelen“ besluit Hans van Kasteren.

Bron: PM No Drugs Concept team en Telenet-Fidea