Jeroen Boelen is eerste Streetrace kampioen van Nederland

Jeroen Boelen is eerste Streetrace kampioen van Nederland

Jeroen Boelen is de eerste officiële Streetrace kampioen van Nederland. Het zilver ging naar Micki van Empel en het brons naar Patrick van Leeuwen.

De strijd om het kampioenschap was in de eerdere tijdrit al begonnen toen Jeroen Boelen al 6 seconden sneller was dan Micki van Empel en Daniël Prijkel. Hij liet toen al zijn ambities doorschijnen.

Na de start die in de eerste ronde aangegeven werd door de Merida Bassa mannen met Dave van de Kooij op kop en dan de selecte groep kanshebbers met Jeroen Boelen Patrick van Leeuwen , Micki van Empel en Daniël Prijkel en Maikle Govaarts die het rijtje sluit de eerste ronde. Gosse van der Meer aanvankelijk mee moest ze laten gaan. Liwald doornbos had 3 dagen training in Malmedy er op zitten en was niet meer vooruit te branden na de tijdrit. Hij vertelde ook dat zijn benen echt helemaal leeg en branderig aanvoelden.

Ronde na ronde ging het veld verder uit elkaar en al na enkele ronden zijn Boelen , van Leeuwen en van Empel toch al een handvol seconden weg gelopen van de rest van het veld. Daniël Prijkel voerde een groepje aan voor de 5 de plaats en verder en Jeroen Boelen en Patrick van Leeuwen hielden er inmiddels een verschroeiend tempo op na.

Dat deed Micki van Empel doet lossen, die voor derde plaats streed. Jeroen Boelen en Patrick van Leeuwen losten mekaar vooraan af en gingen de laatste ronde in richting de zandbak. Op het eind van de zandbak sloeg het noodlot toe voor Patrick van Leeuwen. (foto)Doordat Jeroen sterk afremde in het losse zand, tikte Patrick hem net aan , viel en zijn ketting vloog eraf.

Patrick Van Leeuwen

Micki van Empel(foto) kon in de consternatie in extremis dus nog voorbij van Leeuwen rijden. Jeroen Boelen had dinsdag al aangekondigd voor niets anders dan de titel te gaan. Het werd een erg spannende en mooie wedstrijd bij de mannen met een verwachte kampioen. Maar tot de laatste keer zandbak lag de hele wedstrijd en uitslag nog open.

Micki van Empel

Iedereen gefeliciteerd met hun titels en podium plaatsen en ons rest niets anders dan de organisatie en Café Mozes hartelijk te bedanken voor de medewerking en goede organisatie voor een evenement wat staat als een huis.

Jan van Dijk