Jeroen van Eck en Gaia Tormena domineren in seizoensopener in Waregem

Jeroen van Eck en Gaia Tormena domineren in seizoensopener in Waregem

Gaia Tormena begon haar seizoen met een uitstekende overwinning tijdens de eerste editie van de UCI World Cup in 2020. De Italiaanse demarreerde weg en liet de Française Coline Clauzure achter in de laatste ronde. In de mannencompetitie hield Nederlands kampioen Jeroen van Eck, vorig jaar de UCI-wereldbekerwinnaar, Hugo Briatta en de Duitse Simon Gegenheimer in een sprint van drie achter zich.

Voor veel van de atleten was de openingsronde van dit weekend de gelegenheid om voor het eerst in een jaar een wedstrijdnummer op te spelden. Waregem verwelkomde voor het eerst de UCI World Cup in 2017 en was vorig jaar gastheer van het UCI Wereldkampioenschap Eliminator.

In de vrouwenelite race is Gaia Tormena de sterkste in de eerste UCI World Cup van het seizoen 2020. Ze zette de snelste tijd neer in de kwalificatietijdritten en versloeg voormalig UCI-wereldkampioene Coline Clauzure en Nederlands kampioene Didi de Vries in de finale.

De eindwinnaar van de UCI World Cup van vorig jaar, Hugo Briatta, was de man die de eerste UCI World Cup van het seizoen binnenrijfde. Hij werd derde in de kwalificatietijdrit maar moest genoegen nemen met een tweede plaats in de finale.

De jonge Italiaanse atleet Gaia Tormena scoort opnieuw

Alle ogen waren gericht op het verdedigen van UCI Wereldkampioene Gaia Tormena, omdat zij de snelst gekwalificeerde was. Gaia Tormena haalde het gemakkelijk in de voorrondes en won haar eerste UCI Wereldbeker van het seizoen.

De Italiaanse won uiteindelijk solo voor Coline Clauzure uit Frankrijk. De Nederlandse Didi de Vries hield zijn landgenoot Chimène Boer voor de derde plaats.

Gaia Tormena zei: “Ik ben ontzettend blij om het seizoen te beginnen met een UCI Wereldbekeroverwinning. Ik zal mijn best doen om de leiderstrui te verdedigen in de komende ronden. Een speciale dank aan mijn familie en team die mij altijd hebben gesteund.”

Jeroen van Eck wint voor het derde jaar op rij de eerste UCI Wereldbeker van het seizoen

De Nederlands kampioen Jeroen van Eck begon de dag met het neerzetten van de snelste kwalificatieronde. Hij sloot een geweldige dag af door zich als eerste te kwalificeren en opnieuw de eerste UCI World Cup van het seizoen te winnen. Het is de derde keer dat Jeroen van Eck de eerste ronde van het seizoen heeft gewonnen. Ook in de eerste ronde in Columbus/GA (2018) en in Barcelona (2019) eiste hij glorie op.

De Nederlandse renner hield uiteindelijk Europees kampioen Hugo Briatta en de Duitse Simon Gegenheimer in een sprint van drie. Lorenzo Serres moest genoegen nemen met een vierde plaats.

Deze overwinning zou niet mogelijk zijn geweest zonder de inspanningen die ik de afgelopen maanden heb geleverd en natuurlijk City Mountainbike voor het organiseren van dit evenement in deze uitdagende tijden. Het was geweldig om hier in Waregem op een geweldige locatie – onder een zonnige hemel – naast de beste atleten van Eliminator te hebben gestreden en ik kan niet wachten om mijn leiderstrui te verdedigen voor de volgende wedstrijd”, zei Jeroen van Eck na afloop.

Jeroen van Eck en Gaia Tormena eerste leiders

Jeroen van Eck leidt het mannenklassement met 35 punten over Hugo Briatta, met Lorenzo Serres op de derde plaats. In de vrouwencompetitie staat Gaia Tormena bovenaan met 90 punten, terwijl Coline Clauzure tweede staat met 60 punten. Didi de Vries staat derde met 45 punten.

Er staat de renners een intensief seizoen te wachten, want er werden verschillende rondes verschoven en deze worden nu gehouden in oktober en november. Kunnen Gaia en Jeroen in de volgende rondes van de UCI Mountain Bike Eliminator World Cup hun totale voorsprong uitbreiden?

Men’s results – Round 1
1. Jeroen van Eck (NED)
2. Hugo Briatta (FRA)
3. Simon Gegenheimer (GER)
4. Lorenzo Serres (FRA)
5. Jay Bytebier (BEL)
Women’s results – Round 1
1. Gaia Tormena (ITA)
2. Coline Clauzure (FRA)
3. Didi de Vries (NED)
4. Chimène Boer (NED)
5. Marion Fromberger (GER)
Men’s standings 2020 UCI Mountain Bike Eliminator World Cup
1. Jeroen van Eck (NED) – 90 p.
2. Hugo Briatta (FRA) – 55 p.
3. Lorenzo Serres (FRA) – 45 p.
Women’s standings 2020 UCI Mountain Bike Eliminator World Cup
1. Gaia Tormena (ITA) – 90 p.
2. Coline Clauzure (FRA) – 60 p.
3. Didi de Vries (NED) – 45 p.

Bron en foto: City Mountainbike