Jeroen van Eck naar CST PostNL Bafang MTB Racing Team

Jeroen van Eck naar CST PostNL Bafang MTB Racing Team

Jeroen van Eck zal in 2021 bij het CST PostNL Bafang Mountainbike Racing Team rijden. Jeroen’s belangrijkste focus zal de internationale UCI E-Mountainbike competitie zijn.
‘Naast E-Mountainbike zal Jeroen ook deelnemen aan andere UCI mountainbike disciplines zoals Eliminator en Cross Country. Jeroen zal ook een belangrijke schakel zijn in onze samenwerking met Bafang om het product te ontwikkelen en te verbeteren, niet alleen wat betreft de teamproducten maar ook de producten voor de massamarkt.
De populariteit van de E-Mountainbike groeit enorm en snel. Niet alleen bij consumenten, maar ook als wedstrijdsport. Met zijn persoonlijkheid en vaardigheden zal Jeroen van Eck een geweldige ambassadeur zijn die de mountainbike sport in het algemeen, E-Mountainbike, ons team, onze teamsponsors en leveranciers vertegenwoordigt. Jeroen heeft zeker ‘passie voor mountainbike’, aldus teammanager Bart Brentjens.


Jack Brandsen, Europe General Manager, Bafang Electric Motor Science Technology B.V.:
“Bafang is verheugd om Jeroen als teamlid van het CST PostNL Bafang Mountainbike Racing Team te hebben. Jeroen is een zeer sterke en ervaren E-MTB rijder die in staat is om vooraan te racen.
Dit gecombineerd met zijn toewijding en uitstekende technische inzicht geeft hem de mogelijkheid om ons de juiste feedback te geven. Deze feedback zal Bafang helpen om de racesystemen verder te optimaliseren. Ons uiteindelijke doel is om deze kennis ook te gebruiken in onze dagelijkse producten. We kijken er naar uit om Jeroen en het team te helpen slagen!


Bart Brentjens, Teamleider CST PostNL Bafang MTB Racing Team:
“We kijken er naar uit om met Jeroen samen te werken als onze nieuwe E-Bike rijder! Na twee geweldige jaren werken en pionieren in een nieuwe UCI discipline E-Mountainbike met onze voormalige E-Bike rijder Kjell van den Boogert, is het uitdagend en spannend om samen te gaan werken met Jeroen van Eck. Jeroen is zeer ambitieus, getalenteerd en werkt altijd aan de beste resultaten en condiciënties. Een echte professional met al een indrukwekkend palmares in verschillende disciplines.
Jeroen is in 2018 en 2020 UCI World Cup Eliminator World Cup winnaar geworden, Nationaal Kampioen E-Mountainbike in 2019 en Europees Kampioen XCE (2015). Vorig jaar werd Jeroen 7e op het UCI E-Mountainbike wereldkampioenschap.

Bron: CST PostNL Bafang MTB racing team