Jeroen van Eck outstanding in Australië

Jeroen van Eck outstanding in Australië

 

Jeroen van Eck van MPL Specialized – Stappenbelt mtb team doet het heel erg goed in de Crocodile Trophy in Australië. Als leuke trip samen met zijn vader Wilton van Eck van start gegaan en achter echte gekende kleppers in meerdaagse etappe wedstrijden heeft Jeroen het toch voor elkaar om als 11 de in zijn categorie te staan en als 17 de in het algemene klassement.

Wat begon als een leuke vakantiebezigheid en een wedstrijd die hij wilde meemaken, is voor de Europees kampioen XCE dan toch een leuke sportieve afsluiting van zijn seizoen aan het worden. Jeroen die erg goed is in het korte werk, zoals XC Eliminator, heeft het ook in zich om dit werk in de toekomst heel goed aan te kunnen. Hier zit duidelijk nog meer in het vat en ook als XCE kampioen moet je meer dan voldoende kilometers hebben gemaakt om mee te kunnen doen.

De Croc is schijnbaar  wel op zijn lijf geschreven en misschien zit er in de toekomst wel veel meer in dan net achter de toppers mee rijden. Gericht trainen hiervoor kan zo maar een nieuw top talent in het marathon gebeuren geboren laten worden.

Jan van Dijk

Foto: MPL-Stappenbelt team