Jochen Käss en Daniel Gasmayr winnen laatste rit, Sauser en Kulhavy eindwinnaars Cape Epic

Jochen Käss en Daniel Gasmayr winnen laatste rit, Sauser en Kulhavy eindwinnaars Cape Epic

Jochen Käss en zijn Oostenrijkse ploegmaat Gasmayr hebben de laatste rit van de Cape Epic gewonnen. Tweede werden José Antonio Hermida en Rudi van Houts en als derde mochten de Zwitsers Martin Gujan en Fabian Giger op het podium.

Sauser en Kulhavy stonden niet op het podium. Maar ze werden wel met bijna elf minuten voorsprong de eindwinnaars van deze Cape Epic. Hynek en Alkata behielden de tweede plaats en Karl Platt en Urs Huber mochten als derde op het eindpodium. José Hermida en Rudi van Houts werden vierde in de eindstand. Een heel knappe prestatie ook van het Belgische duo Michiel Van Aelbroeck-Robby de Bock op een 22 ste plaats. Laurent Gouverneur en Thomas Achouri eindigden als 60ste, Kurt Henkens en Pascal Peerlings werden 73 ste, de Nederlanders Erik Does en Mitchel Steenman 75 ste, Laurent Tesch en Benoit Cailteux 76 ste. MTB.coach met Maarten Gybels en Kristof Sterckx eindigden net in de top 100 als 98 ste.

Bij de vrouwen verloren Ariane Kleinhens en Annika Langvad nog maar één keer. Ook vandaag was het opnieuw prijs en zetten een mooie kers op de taart van de eindzege. Jennie Stenerheg en Robyn Lee de Groot werden opnieuw tweede voor Yolande de Villiers en Janka Keseg Stevkova. Alice Pirard en Esther Süss werden vijfde en die plaats bekleedden ze ook in de eindstand. Een knappe prestatie van de Belgische kampioene marathon. Sanne van Paassen en Jolien Janssen werden negende in de eindstand.

Bij de masters wonnen Bart Brentjens en Abraao Azevedo opnieuw en zo werden ze glansrijk eindwinnaar van deze editie. Ook de zoon van Joop Zoetemelk, Karl, eindigden tweede samen Daniele Nardello. Verder stonden ook nog Vitor Gamito en José Rosa op het podium. In de eindstand kregen we Nico Pfitzenmaier en Robert Sim als tweede en Daniele Nardello en Karl Zoetemelk als derde. In de rit werden Pascal de Kort en Bart van de Water zevende en in de eindstand werden ze achtste. Heel knap voor het Belgisch duo. De Nederlanders Danny Bens en John van de Wouw eindigden als tiende in de eindstand.

In de mixed categorie wonnen Nizaam Essa en Catherine Williamson. Peter Vesel en Ivonne Kraft strandden op de tweede plaats. In de eindstand was het net omgekeerd.

Foto: Fb Cape Epic