Joël Smets BMX -circuit heropend op 01 mei 2017

Joël Smets BMX -circuit heropend op 01 mei 2017

Met heel wat vrijwilligers en met medewerking van de gemeente Dessel is men erin geslaagd om het circuit volledig in een nieuw kleedje te stoppen. Op 01 mei 2017 werd het parcours aan het sportpark Brasel opnieuw heropend. Aanwezigen waren onder meer Motorcrosser Joël Smets die van bij de aanvang van dit circuit zijn naam heeft verleend aan dit project. Ook Chris Jacobs als bondscoach van de nationale selectie was aanwezig bij deze heropening. Natuurlijk een glunderende Frank Smets die samen met zijn vrijwilligers heel wat uren heeft gespendeerd om er zo’n mooi circuit van te maken.

De werkzaamheden starten vorig jaar in oktober en hebben heel wat weken in beslag genomen om er een waardig wereld BMX parcours van te maken. Alles werd aangepakt. Ook de startheuvel werd in een nieuw kleedje stopt. Buiten de aanpassingen aan het BMX parcours zijn er ook nog bijkomende werkzaamheden uitgevoerd. Zo is er voor de jongsten onder ons een Kids-track aangelegd waar zij hun eerste stapjes kunnen zetten. Maar ook voor de mountainbikers onder ons is er een vernieuwing doorgevoerd aan het parcours.

Met dit alles wil men in Dessel terug gaan om een EK ronde te mogen organiseren in Dessel. Na de officiële opening konden de rijders van de eigen club maar ook de rijders van andere clubs tegen betaling van 10 Euro een vrije training mee doen. Deze ging door van 16.00 U tot 21.00 U. De meesten waren enthousiast en vonden de aanpassingen wel geslaagd.

Op 1 mei werd het vernieuwde JOEL SMETS BMX CIRCUIT officieel heropend in het sportpark Brasel in Dessel.
In de aanwezigheid van een 250 tal genodigden, waaronder burgemeester Kris Van Dijck en de schepenen, werd er voor de tweede maal in 17 jaar tijd een lint doorgeknipt voor het openen van de volledig nieuwe infrastructuur.
Er werd deze winter een volledig nieuw BMX- en MTB-parcours aangelegd. Dit nadat de club noodgedwongen moest gaan verbouwen doordat de internationale UCI-normen de laatste jaren zijn aangepast. Daarnaast kende de BMX-sport de laatste jaren een grote evolutie.
BMX 2000 DESSEL wil in de toekomst gericht terug Europese kampioenschappen organiseren. Vanaf nu beschikken zij dan ook over een BMX-circuit waar zowel internationale wedstrijden op georganiseerd kunnen worden, alsook een circuit waar de recreatieve BMX’ers hun plezier kunnen hebben. Beginners en recreatieve rijders kunnen vanop 3m hoogte starten i.p.v. op 5m hoogte.
Niet alleen het BMX-circuit werd volledig vernieuwd, ook is er een volledig nieuwe mountainbiketrail aangelegd langs het BMX-circuit. In deze lus bracht men een stukje Ardennen naar de Kempen. Op de rock-garden en enkele andere obstakels kun je je mountainbiketechnieken oefenen. Deze mountainbiketrail loopt ook over in een kids track waar de allerjongsten aan de slag kunnen om de beginselen van de sport onder de knie te krijgen.
Zowel de mountainbiketrail als de kidstrack moeten nog vervolledigd worden de komende maanden. Hiervoor loopt er nu een crowdfundingproject vanuit de club.
Wie op deze manier de club een warm hart wil toedragen en zijn steentje wil bijdragen, kan dit nog doen tot eind mei via de volgende website: https://nl.ulule.com/bmx-2000/

Publicatie : Nancy Aerts