Jolande Neff outstanding in wereldbeker Mont-Sainte-Anne

Jolande Neff outstanding in wereldbeker Mont-Sainte-Anne

Jolande Neff heeft met veel machtsvertoon de wereldbekerwedstrijd bij de elite dames in Mont-Sainte-Anne gewonnen. Ze haalde van wereldkampioene en thuisrijdster Catherine Pendrel. Pauline Ferrand-Prevot werd derde voor een andere Candase, Emily Batty. Gunn-Rita Dahle stond als vijfde mee op het podium. Anne Terpstra eindigde 15de, Githa Michiels werd 21 ste. Neff verstevigt haar leidersplaats in de wereldbekerstand, Gunn-Rita Dahle staat tweede, Pendrel eindigt derde.

Neff ontbood meteen haar duivels van bij de start. Pendrel nestelde zich in tweede positie en de Pauline Ferrand-Prevot zocht aansluiting als derde. Gunn-Rita Dahle en Emily Batty zaten mee in de top vijf. De eerste vijf posities lagen daarmee vast.

De Zwitserse wereldbekerleidster viel nog in de laatste ronde en daardoor naderde Pendrel op een halve minuut. Maar Neff was beresterk en reed vlot naar haar derde wereldbekerzege van het seizoen.

Neff was dolblij met haar zege. ‘ Het was misschien mijn gekste race. Ik viel en was even bewusteloos en wist niet of ik het einde zou halen. Maar het is ongelooflijk om hier te winnen. Vorig jaar won ik hier ook, het is hier een geweldig parcours.’

Uitslag:

1. Jolanda Neff 1:28:15

2.Catharine Pendrel + 0:34

3. Pauline Ferrand Prevot +1:09

4. Emily Batty +1:56

5. Gunn-Rita Dahle Flesjaa 2:22

6. Lea Davison +3:05

7.Katerina Nash + 3:18

8. Irina Kalentieva +3:53

9.Tanja Zakelj +4:18

10. Maja Wloszczowska + 5:05

15. Anne Terpstra+7:48

21.Githa Michiels +10:24

40. Alice Pirard