Jonas De Backer en Annemarie Worst winnen in Alzingen

Jonas De Backer en Annemarie Worst winnen in Alzingen

Jonas De Backer bij de elite mannen en Annemarie Worst(dames elite) hebben de vijfde wedstrijd voor de Pearl Izumi Beneluxcup in Alzingen gewonnen.

Annemarie Worst won de 5 de wedstrijd uit de reeks voor Anne Tauber en Lizzy Witlox . Vooropgesteld dat ook voor de vrouwen de Beneluxcup georganiseerd wordt om leuke wedstrijden te rijden viel de opkomst erg tegen. Elf vrouwen op een dergelijke wedstrijd is gewoon veel te weinig. Er was concurrentie van wat wedstrijden en we zijn in de vakantie maar dat mag geen excuus zijn. Wat er gebeurt als er niet genoeg bikesters komen is dat er op een geven moment gezegd wordt. SORRY dames maar er komen er simpelweg niet genoeg.

De strijd aan de kop van de wedstrijd was er degelijk niet minder om. Annemarie en Anne maakten er een spannende wedstrijd van tot ronde 5 waarin Annemarie nadat ze eerder even helemaal a bloc zat er gewoon een lap op gaf en weg kon rijden bij Anne Tauber. Lizzy Witlox had al eerder de rol moeten lossen omdat ze erg misselijk werd door een paar dagen ziek te zijn geweest en zij zakte terug naar de 8 ste plaats. Laura Turpijn reed ook op dat moment op de 3 de plaats terwijl Alicia Franc niet echt haar dag had vandaag en ook langzaam terug zakte naar plaats 5. Annemarie Worst soleerde andermaal naar de zege op dit toch wel zware parcours en Anne Tauber kon trots de 2 de plaats op eisen. Lizzy Witlox die 3 ronden helemaal naar de vaantjes was en misselijk komt er doorheen en kan na wat eten en drinken zichzelf herpakken en reed in extremis nog naar de 3 de plaats toe. Hierbij wipte ze over Laura Turpijn heen die 4 de werd en Alicia Frank de eerste Belgische die de 5 de plaats opeiste.

Bij de Elite mannen waar er aanvankelijk maar 38 op de startlijst stonden gaan na het fluitsignaal ruim 60 bikers van start. Met wat andere namen in het veld dan we gewend zijn, is dat zeker een zeer mooi startveld en chapeau voor de bikers hier. Yu Takenouchi de Japanse veldrijder die zijn roots in het mountainbiken heeft en hierin ook kampioen van Japan is. De familie Dubau met pa Ludovic ook in de wedstrijd en de andere 4 Franse renners van het team, Jonas de Backer die wij eigenlijk nog niet gezien hadden , Niels Wubben van Fidea die ook zijn roots in het biken heeft , het belooft een mooie strijd te worden.

Niels Wubben nam een kopstart , Jonas de Backer en Sebastien Carabin en Jeroen Boelen met in hun kielzog Jens Schuermans , mooie line up voor de eerste ronde. Na 2 rondes liet Jonas de Backer de rest van het veld achter zich. Sebastien Carabin die ook solo naar de 2 de plaats reed en Jonas moet laten gaan. Jonas had na vorige week in Lenzerheide de eerste wedstrijd dit seizoen dat alles op zijn plaats viel. Voor plaats 3 was er zeker in het begin van de wedstrijd een strijd gaande tussen Niels Wubben , Jens Schuermans en Jeroen Boelen. Niels Wubben die in een blakende conditie verkeerde en komende zondag naar het NK komt en zeker niet om daar bloemetjes te plukken. Niels haaldehet uiteindelijk voor Jens Schuermans die na een klein foutje Niels moet laten gaan. Jens werd 4 de net voor de in de laatste ronde nog ontketende Jens Vanderkinderen. Jeroen Boelen moest de rol moeten lossen en moest Joshua Dubau , Robbert de Nijs die een uitstekend resultaat neerzette en Wout alleman nog laten gaan voor plaats 6 , 7 en 8 . Jeroen Boelen dus 9de en Kenneth Coomans maakt de eerste 10 vol.

Jonas de Backer is wel degene die de show stal vandaag en met een mooie solo dolgelukkig over de finish komt en eindelijk alles op zijn plek ziet vallen. Op het BK is hij weer een kanshebber bij voor eremetaal , Sebastiën trok een mooie 2 plaats naar zich toe en geeft toe alles gegeven te hebben. Opmerkelijk is de 3 de plaats voor Niels Wubben en ook in Zoetermeer belooft de strijd weer breder en mooier te worden. Niels verkeert in een blakende conditie maar moet wel nog t.e.m. vrijdag de ronde van Luik rijden. Jens Schuermans heeft na een zware week investeren net de rol moeten lossen, maar is met het oog op het BK en een week rust content met zijn uitslag. Jens Vanderkinderen is nog zo een renner waar je wel degelijk rekening mee mag houden.

Al met al een schitterende wedstrijd gezien vandaag bij de Elite met beloftevolle renners die goed zijn voor de diverse kampioenschappen in Europa , Robbert de Nijs die naarmate de wedstrijd langer duurt verder naar voren rijd , Jeroen Boelen die zeker Zondag goed is. Wat het parcours betreft en het feit dat de Club LG Alzing voor het eerste in de geschiedenis een MTB wedstrijd organiseert lijkt mij hun weekend ook geslaagd. De potentie om hier een zeer mooi maar ook nog technischer parcours neer te leggen is aanwezig mits er medewerking komt van de milieu lobby die veel tegen hield dit weekend. Zelf ben ik te voet rond geweest en heb echt mooie trails gezien in Alzingen.

Veel bikers die er de komende week door rust of nog een scherpe training klaar voor zijn om hun kampioenschap te rijden .Tot ziens in het Nederlandse Zoetermeer of in het Belgische Ottignies.

Jan v Dijk