Jonas De Backer klopt Jimmy Tielens op het fort van Kessel

Jonas De Backer klopt Jimmy Tielens op het fort van Kessel

ava

Het fort van Kessel vormde weer het prachtige decor voor de vijfde manche van de Flanderscup.  Jonas De Backer is de laatste tijd in grote vorm. Hij klopte bij de elite Jimmy Tielens in de spurt.  Robby De Bock was derde.

Jeroen Van Eck was de beste bij de junioren. Hij klopte Jorgen Scheerens en Mathias Cloostermans.  Bij de nieuwelingen ging de zege naar Erno Mc Crae die zijn teamgenoot Bram Cools versloeg. Wout Alleman werd derde.

Bij de masters 1 leek Peter Douha het te gaan halen. Maar hij kreeg met pech af te rekenen. Zo lag de weg breed open voor Geoffry Maes. Gody Jacobs was tweede voor Kristof Houben.  Op Kurt Tempst stond dan weer geen maat bij de masters 2.  Hij domineerde en klopte Ronny

Geerts en Bart Feyaerts. Belgisch kampioene Annelies Dervaux won bij de dames jeugd voor de Israëlische Shapira Omer en Tamara Marailte. In de fun A was Micha Van den Eynde de sterkste voor Robin Porters en Eli Smeyers. In de fun B won Benny Vangenechten.  Bij de dames elite zegevierde Belgisch kampioene Joyce Van der Beken voor Petra Mermans en Githa Michiels, oftewel het podium van het BK.

Jimmy Tielens werd tweede in Kessel, maar verstevigt wel zijn leidersplaats. ‘In de start moest ik Jonas meteen laten gaan. Ik ben dan mijn eigen tempo blijven rijden.  In de derde ronde beende ik samen met De Bock leider De Backer bij. Ik probeerde nog mijn concurrenten los te gooien, maar tevergeefs. In de spurt kwam ik nog langs Jonas, maar kwam een half wiel te kort,’aldus de DW biker.

Erik Braeken en Inne Antonissen