Jonas Mertens pakt winst in Linter in de categorie -40

Jonas Mertens pakt winst in Linter in de categorie -40

Benny Degeest organiseerde voor de tweede maal dit seizoen een veldrit in Linter. Met winst voor Jonas Mertens bij de -40 jarigen- tweede plaats voor Jens Clynhens – derde plaats voor Arne Verberckmoes. In de categorie +40 jaar kregen we de overwinning voor Jurgen Janssens, tweede plaats voor Michael Blanchy en de derde plaats was voor Kristof Vanderheyden. Danny Sleeckx was de beste bij de +50 jarigen en Meerburg Peter bij de +60 jarigen. Grauw Zelie was de beste bij de dames. Felix Luyten pakte de winst bij de +65 jarigen.

Het parcours in Linter was voor de tweede keer de place to be voor de renners/rensters van de WTK afdeling. Onder leiding van Benny Degeest werd er een mooi parcours neergelegd met diverse opstakels gaande van balkjes over heuveltjes, een wasbord en een carrousel. Voor elk wat wils.

Als eerste mochten de jongeren het parcours verkennen. Weliswaar in aangepaste vorm maar ze konden zich er vol op uitleven. Niks dan tevreden gezichten na afloop van hun ritje over dit parcours.

Na de middag was het de beurt aan de +50 jarigen en de dames. Naar gewoonte mochten eerst de +50 jarigen van start gaan gevolgd door +65 jarigen met de dames mee in de reeks. Bij de +50 jarigen stonden er 15 deelnemers aan de start en we kregen meteen een goede indeling van de wedstrijd door Danny Sleeckx. Gert De Cnodder die voorlopig het tussenklassement aanvoert en vrij zeker is van de Belgische titel moest er alleen voor zorgen dat hij zijn wedstrijd uitreed. Dat deed hij ook in tweede positie. Hij werd op geen enkel moment bedreigd. De derde plaats ging naar Dirk Mertens uit Zonhoven.

Bij de +65 jarigen kregen we een mooie wedstrijd van Felix Luyten. Hij moest zijn wedstrijd afstemmen op Van Gils maar die kwam niet verder dan een vijfde plaats. De tweede plaats was voor Danny Van Oosterwijck en Rossignol Jean Luc werd in deze categorie derde.

Bij de dames stond er geen maat op Graux Zelie. Onder het goedziend oog van haar trainer Boucher reed zij van start tot finish vlot aan de leiding en kon mooi de overwinning op haar naam schrijven. De tweede plaats ging naar Evelien Tailleu en Gertie Willems mocht als derde over de finish rijden.

De volgende reeks die aan de start kwam waren de +40 jarigen. Daar was het uitkijken naar Jurgen Janssens die voorlopig de leiding heeft in het klassement. Het werd een matige start van hem maar hij kon mooi zijn wedstrijd indelen en halfweg de wedstrijd nam hij de leiding over van Blanchy Michael en reed hij vlot naar zijn achtste overwinning van het seizoen toe. De tweede plaats was voor Blanchy Michael en Kristof Vanderheyden die kwam als derde over de finish. Die was daar na afloop heel content mee want ook hij heeft het corona virus moeten overwinnen. Dat heeft hem wel wat parten gespeeld in zijn wedstrijd.

Dan was het uitkijken naar de laatste wedstrijd van de dag. Deze van de jongeren -40 jaar. Daar is het vooral de strijd tussen Björn Houben en Dylan Vervoort die in de gaten moet gehouden worden voor de winst in het eindklassement. Björn Houben nam een blitsstart maar nam al snel wat gas terug waardoor ze met een kopgroep van zes renners de wedstrijd probeerden hard te maken. Het kopwerk werd door de zes rijders (Jonas Mertens – Clynhens Jens – Arne Verberckmoes – Ceusters Rune – Dylan Vervoort en Björn Houben) ronde per ronde mooi verdeeld. Maar halfweg de wedstrijd zagen we Dylan Vervoort de rol vooraan lossen. Hij werd uiteindelijk negende in de daguitslag. Vooraan werd er gestreden voor elk plaatsje. Björn Houben controleerde wedstrijd en liet de anderen mooi begaan. In de laatste ronde kon Jonas Mertens een kloofje slaan en pakte hij zijn eerste overwinning. In de strijd voor plek twee kregen we nog een spurt tussen Jens Clynhens en Arne Verberckmoes. Het was Jens die de tweede plaats pakte voor Arne. Björn Houben kwam uiteindelijk als vijfde over de finish en pakt hiermee de volle buit voor het klassement. Dylan Vervoort levert één puntje in ten opzichte van Björn voor de strijd om de Belgische trui.

Bron : Nancy Aerts

Fotos : Nancy Aerts