Jordan Sarrou verlengt Europese titel, De Vocht pakt brons

Jordan Sarrou verlengt Europese titel, De Vocht pakt brons

ava

De Fransman Jordan Sarrou heeft zijn Europese titel bij de beloften  voor een jaar verlengd. Hij was in de finale iets sterker dan de Nederlander Michiel Van der Heijden. Belgisch kampioen reed een beresterke wedstrijd en werd beloond met een bronzen medaille. Didier Bats vervolledigde het Belgisch succes met een vierde plaats.

Acht renners kozen al vroeg het hazenpad in deze titelstrijd. Onder hen wereldbekerleider en titelverdediger Jordan Sarrou, de Nederlander Michiel Van der Heijden en de Duitsers Julian Schelb en Ben Zwiehoff. Maar ook de Belgen Didier Bats en Bart De Vocht maakten deel uit van deze groep samen met de Spanjaard Pablo Rodriguez en de Tsjech Jan Vastl.

Deze acht rijders bleven samen tot in de laatste ronde. Jeff Luyten had intussen opgegeven. Kevin Panhuyzen en Quinten Hermans zaten vanaf halfkoers samen  in de achtervolgende groep in de top 20.

De Noor Sondre Kristiansen kon net voor de laatste ronde de aansluiting bij de koplopers bewerken en nam zelfs even de leiding. De Vocht reed naar hem toe. Maar het duo werd bijgebeend door  Jarrou en Van der Heijden. De Fransman demarreerde op zijn beurt en verlengde zijn titel.

Bart De Vocht was super gelukkig met zijn bronzen plak. ‘Ik sta er altijd op grote internationale momenten. En nu is het weer prijs. Het hele seizoen gaat het al heel goed. Een goede winter heeft zijn vruchten afgeworpen. Ik hoop dit te kunnen aanhouden tot het BK en misschien ook het WK,’aldus nog de Belgische kampioen.’

Top 10

1. Jordan Sarrou (Fra) in  1u31:21

2. Michiel Van der Heijden Ned + 0:14

3. Bart De Vocht (Bel) +0:28

4. Didier Bats (Bel) + 1:09


5. Jan Vastl (Tsj)+ 1:13

6. Sondre Kristianssen Noo + 1:19

7. Julian Schelb Dui+ 1:21

8. Ben Zwiehoff Dui + 1:22

9. Pablo Rodriguez Spa+ 2:10

10.Marvin Gruget Fra +2:23

11. Kevin Panhuyzen (Bel)+2:23

18. Quinten Hermans(Bel)+3:42

Erik Braeken vanuit Sankt Wendel