Jordan Sarrou verrassend Europees kampioen U23, Jens Schuermans tweede

Jordan Sarrou verrassend Europees kampioen U23, Jens Schuermans tweede

De Fransman Jordan Sarrou is verrassend Europees kampioen geworden bij de U23. Hij won met dertien seconden voorsprong op onze landgenoot Jens Schuermans, die de spurt van de achtervolgende groep won. De Fransman Hugo Drechou zorgde voor de tweede Franse medaille in deze race. Michiel van der Heijden werd vierde voor de Italiaan Nicholas Pettina. Jeff Luyten werd knap negende. Ruben Scheire werd elfde,  Didier Bats veertiende.  Een uitstekende prestatie voor de Belgen dus.

De Zwitser Reto Indergand, de Italiaan Nicholas Pettina en de Fransman Jordan Sarrougingen samen in de aanval  vanaf de eerste ronde.

Michiel Van der Heijden, Gerhard Kerschbaumer en Daniele Braidot namen de achtervolging voor hun rekening. Jeff Luyten reed in de top-tien en Jens Schuermansvolgde iets verderop.

Bij het ingaan van de derde ronde hadden we nog steeds dezelfde leiders. Grant Fergusonpasseerde als vierde.  In de achtervolging werkte Michiel Van der Heijden samen met Jeff Luyten en Jens Schuermans  hard om de aansluiting te bewerken.

Halfkoers kon Ferguson aansluiten bij hetzelfde koptrioVan der Heijden, Schuermansen  Hugo Drechou. gingen nu samen op zoek naar de leiders. Luyten volgde als achtsteop zo’n vijftg meter van de drie achtervolgers.  Markus Schulte-Luenzum passeerde alsnegende.  Met Andri Frischknecht als twaalfde en Stirnemann als dertiende presteerden de Zwitsers weer voortreffelijk.

In de vierde ronde ( met nog twee ronden te gaan) reden de achtervolgers de kloof op de leiders dicht en hadden we meteen zeven leiders. Luyten volgde wat verderop en nog steeds in de top-tien.

Net voor het ingaan van de laatste ronde kwamen Pettina en Indergand ten val. Hiervan profiteerde de Fransman Sarrou om voluit de leiding te nemen en voorsprong te nemen.Pettina en Intergand , Schuermans en Ferguson  volgden wat verderop. Van der Heijden en Drechou vielen wat terug. Luyten nog steeds in de top tien.

Van der Heijden en Drechou konden nog bij de achtervolgers Indergand,Pettina, Ferguson  en Schuermans komen. De strijd om het zilver begon.

Sarrou pakte ietwat verrassend het goud.  Jens Schuermans spurtte naar het zilver voorde Fransman Drechou, die na een val spectaculair terugkwam en brons pakte. Michiel van der Heijden werd vierde voor Pettina, Indergand en Ferguson.  Schuermans moest na aankomst wel even bekomen van de doorgedreven inspanning.

Ruben Scheire was elfde en was daar tevreden mee. ‘ Vorig jaar zou ik ontgoocheld geweest zijn, maar voorlopig ben ik hier tevreden mee. Eindelijk terug eens in de buurt van mijn kunnen! Ik zat top10 na de drie hectische startrondjes in het wiel van een Zwitser, die mij de kant in tikt. Peloton scheurt in twee en ik kan als 25ste terug inpikken. Ik ben blijven rijden en won elke ronde wat plaatsen door mijn Felt fully. Uiteindelijk eindig ik elfde. Jammer van de start, maar het hoort erbij. Nu ga ik aandacht besteden aan mijn bekken (probleem waar ik dit seizoen mee kamp) en dan kan ik terug op mijn vol vermogen koersen.’

Uitslag:

1.Jordan SARROU (Fra)

2. Jens SCHUERMANS (Bel)

3. Hugo DRECHOU (Fra)
4. Michiel VAN DER HEIJDEN (Ned)
5. Nicholas PETTINA (Ita)
6. Grant FERGUSON (Gbr)
7. Reto INGERDAND (Zwi)
8. Gerhard KERSCHBAUMER (Ita)
9. Jeff LUYTEN (Bel)
10. Pablo RODRIGUEZ GUEDO (Spa)
11. Ruben SCHEIRE (Bel)
14. Didier BATS (Bel)