Jos Van der Vleuten Memorial Cross

Jos Van der Vleuten Memorial Cross

Jos van der Vleuten memorial Cross.

Zaterdag 24 januari start om 16.00 uur de eerste Jos van der Vleuten cross op het thuis parcours van de wielerclub waar Jos jarenlang het kloppende hart van was.
 In de geest van wat Jos heel graag had gezien wordt er een recreanten annex trainers wedstrijd gehouden en vanaf 18.00 uur kunnen de jeugd categorieën en de bakermat van het hedendaagse wielrennen hun wedstrijd verrijden.

Jos had de neiging om heel erg Buitenlust minded te zijn en om eerlijk te zijn is dat iets wat er nog wel eens mist. Er is maar een club en dat was Buitenlust,  zei Jos altijd.
 Op de voor hem typerende en doortastende wijze heeft Jos daar altijd reclame voor gemaakt.
 Onder zijn bezielende voorzitterschap is Buitenlust destijds een bloeiende vereniging geweest met illustere namen die het tot groot renner of  renster hebben geschopt.
 Heerlijk om te zien zoals Jos besmet was met de wielerbacterie en mensen met een figuurlijke schop onder de kont tot grote daden aan kon zetten.

Ook volgens sommige leden niet geheel onomstreden om zijn onorthodoxe harde manier van actie nemen. Veel mensen en wielrenners weten echter wel dat Jos Jos was en het wielerhart op de echt wel goede plek had zitten . Hij stond er mee op en ging er mee naar bed.

Een wedstrijd die zijn naam draagt , een mooi eerbetoon aan een echte Buitenlust man. Hij zou, als ie het wist,  daar boven nog zitten lachen. 
In de geest van Jos van der Vleuten ga ik samen met veel andere renners en trainers en jeugdleden de strijd aan en zal in mijn hoofd houden wat hij altijd deed. Rijd het snot voor je ogen en heb plezier in wat je doet,  maar eens en voor alles wees een Buitenluster.

OffroadBiking.eu zal volgende week zaterdag in de geest van de wielersport een verslag brengen van deze wedstrijd in woord en in beeld. Dit zijn we de mensen achter Buitenlust en Helmond toch op zijn minst verplicht. Tot komende zaterdag op het parcours aan de Nemelaerhoof in Helmond.

Jan v Dijk