Julien Absalon volgend seizoen met eigen team: Absolut Absalon

Julien Absalon volgend seizoen met eigen team: Absolut Absalon

In de rand van het Roc d’Azur gebeuren was er wel belangrijk nieuws te rapen. Julien Absalon verlaat het BMC team en zal met een eigen team starten: Absolut Absalon. De fietsen zullen wel BMC blijven.

BMC had niet meer op Absalon gerekend voor volgend seizoen en ook niet meer in het budget voorzien. Maar dan kwam Absalon in Fréjus met het nieuws dat hij zelf met een team start en in competitie blijft tot 2019. Toch blijft hij BMC trouw  als fietsenleverancier, waar hij al sinds 2013 voor rijdt. Een andere verrassing is een tweede sponsor: Mustache een e-Bikemerk uit de Vogezen. Deze fietsen zullen op de trainingsdagen benut worden.`

Absalon stelde ook een nieuwe teamgenoot uit de Vogezen voor: Neilo Perrin Ganier. Hij werd 13 de in de het U23 WK in Cairns. Verder heeft Absalon al een mecanicien en een fysiotherapeut en een pers- en video verantwoordelijke aan boord.

Maar de veelvoudige wereldkampioen wil zich tijdens het WK wil volledig focussen op de wedstrijd. Absalon wil nog twee jaar koersen. Volgend jaar is er opnieuw een wereldbekerwedstrijd in La Bresse en voor het WK in Mont Sainte-Anne(waar hij als 18-jarige junior zijn eerste van zeven wereldtitels behaalde) wil hij zich speciaal opladen.

Bron: Erhard Goller