Julien Absalon wint wereldbeker in Andorra en is eindwinnaar

Julien Absalon wint wereldbeker in Andorra en is eindwinnaar

Julien Absalon heeft de laatste wereldbekerwedstrijd in Andorra gewonnen. Hij werd al voor de zevende keer eindwinnaar van de wereldbeker.

De Fransman ging op enkele ronden van de aankomst solo. Dat gebeurde nadat zijn eeuwige rivaal, Olympisch kampioen Nino Schurter, lek reed. Ondrej Cink werd nog tweede voor de Spanjaard Pedro Rodriguez Guede. Maxime Marotte ging zijn landgenoot Stephane Tempier vooraf.

Jens Schuermans, Didier Bats en Ruben Scheire vochten voor de prijs voor beste Belg. Belgisch kampioen Scheire haalde het met de 27e plaats. Schuermans kwam als 30ste over de streep, Bats werd 31e. Bart De Vocht en Sebastien Carabin eindigden respectievelijk als 48ste en 50ste.

Jolanda Neff  zegeviert  bij de dames

Bij de vrouwen won Jolanda Neff. De Zwitserse haalde het met een voorsprong van 36 seconden op de Noorse Gunn Rita Dahle-Flesjaa. De Canadese Catherine Prendel werd derde en pakte de eindzege af van de Deense Annika Langvad, die in Vallnord als dertiende over de streep kwam. Olympisch kampioene Jenny Rissveds reed als vierde over de streep. Githa Michiels werd knap vijftiende. Alice Pirard werd twee ronden van het einde wegens de 80-procentregel uit wedstrijd genomen.