Julien Taramarcaz stopt na dit seizoen

Julien Taramarcaz stopt na dit seizoen

Met de Internationale Sluitingsprijs in Oostmalle valt niet alleen het doek over het veldritseizoen. Voor Julien Taramarcaz wordt Oostmalle immers zijn allerlaatste wedstrijd. De Zwitser van ERA-Circus hangt op 29-jarige leeftijd zijn fiets aan de haak.
“Een moeilijke, maar een weloverwogen beslissing”, aldus Taramarcaz. “Ik hou van het veldrijden, maar ik heb sportief een heel moeilijk jaar achter de rug en dat maakt het financieel ook moeilijker. Ik heb ook een gezin waar ik voor leef en op een bepaald moment moet je een keuze maken. Mijn leven als renner zeg ik vaarwel, maar het veldrijden en de mensen waar ik de voorbije drie jaren mee samenwerkte niet. Ik ben iedereen heel dankbaar.”

Taramarcaz kwam in januari 2014 bij de ploeg, die toen nog door het leven ging als KwadrO-Stannah. De daaropvolgende drie seizoenen bij Corendon-KwadrO, ERA-Murprotec en ERA-Circus kleurde de sympathieke Zwitser mee het internationale veldritpeloton. Taramarcaz behaalde zes Zwitserse veldrittitels, vier bij de elite en twee bij de jeugd. In 2004 veroverde hij de Europese titel bij de junioren en ook op de weg wist Taramarcaz een Zwitserse juniorentitel te behalen.

Bron: PM

Foto’s: Marc Bluys