Jumbo-Visma bevestigt contract met Wout van Aert vanaf maart 2019

Jumbo-Visma bevestigt contract met Wout van Aert vanaf maart 2019

Wout van Aert zal komende vrijdag in Veghel op het podium staan bij de ploegvoorstelling van Team Jumbo-Visma. De ploeg heeft bevestigd dat de wereldkampioen veldrijden vanaf maart 2019 voor de Nederlandse formatie zal rijden. Van Aert heeft voor drie jaar getekend bij Jumbo-Visma.
Eerder vandaag werd al duidelijk dat van Aert is afgereisd naar het trainingskamp van het WorldTour-team. “De interesse van Team Jumbo-Visma sprak me erg aan”, zegt de 24-jarige Belg. “Door omstandigheden zal ik de stap hogerop al in 2019 kunnen zetten. Het voelt goed dat ik die stap naar de WorldTour kan maken, want ik denk dat ik mezelf op dat niveau nog verder kan ontwikkelen”, zegt van Aert.

De omstandigheden die Van Aert in zijn eerste reactie beschrijft, hebben te maken met het verscheuren van zijn contract dat hij nog had voor 2019, met Sniper Cycling. Ondertussen loopt er nog een rechtszaak over deze gang van zaken. Maar een uitspraak daarover wordt pas in het najaar van 2019 verwacht. Dit was een van de redenen van Van Aert om zo snel mogelijk een nieuwe ploeg te vinden, om ook in 2019 op de weg actief te kunnen zijn.

Ook manager Richard Plugge is blij met de vervroegde komst van Van Aert. “Het is heel mooi nieuws voor het team, want wij worden sterker. Hij is een megatalent en we hopen hem te ontwikkelen tot de klassieke topper die we allemaal in hem zien”, aldus Plugge. Van Aert liet in 2018 zijn kwaliteiten zien in koersen als Strade Bianche (3e), de Ronde van Denemarken (1 ritzege) en de Ronde van Vlaanderen (9e).

Bron : Wielerflits NL

Publicaite : Nancy Aerts