Jurgen Mettepenningen blikt terug op het WK

Jurgen Mettepenningen blikt terug op het WK

Het hoeft niet gezegd: het WK-goud van Eli Iserbyt en zilver van Michael Vanthourenhout zorgden zondag ook voor een enorme ontlading in de teamleiding van Marlux – Bingoal. “Dit was één van de mooiste momenten uit ons bestaan”, blikt manager Jurgen Mettepenningen terug.

Zelden onze teammanager zo uitgelaten gezien als gisteren na de WK’s voor beloften en mannen-elite. “Ik liet het Michael en Eli vandaag nog eens weten: dit was één van de mooiste momenten uit het bestaan van onze ploeg. Een wereldkampioenschap vlakbij België, met heel veel volk op het parcours en met al onze sponsors vlakbij in een restaurant: het plaatje klopte volledig. Het was geweldig om met de regenboogtrui en de zilveren medaille binnen te komen bij de sponsorgenodigden. Dat maak je niet vaak mee. Ik zag gisteren taferelen bij onze sponsors en omkadering die ik nog niet vaak heb gezien.”

Dat de voorbije maanden stroef zijn verlopen, zorgde uiteraard mee voor de ontlading van gisteren. “Het is een heel zwaar seizoen geweest. Voor iedereen in de ploeg. Met heel erg veel pech ook, maar die kon niet blijven duren. Dus hoop je dat op dat ene moment, het WK, toch nog alles in zijn plooi valt. En dat gebeurde ook. De mensen in onze ploeg verdienen dit. Ik ben heel blij, voor de renners, maar ook voor de sponsors en medewerkers. We hebben op de belangrijkste wedstrijd van het jaar alle ontgoochelingen van de voorbije weken omgezet in iets heel moois. En we hebben getoond dat we nog altijd thuishoren bij de top. Twee van de vier Belgische medailles komen van ons: toch wel een schitterend resultaat.”

Het komt er nu op aan die goeie vibe vast te houden richting voorbereiding op het nieuwe seizoen. “Dit WK heeft heel veel goed gemaakt, maar niet alles. Dat kon niet. Maar we kunnen nu wel met een gerust gemoed afsluiten: onze renners hebben getoond hoe hoog hun niveau nog ligt. Het komt er nu op aan te leren uit de fouten die we afgelopen zomer hebben gemaakt. Het wegseizoen is heel belangrijk geworden voor een veldrijder, en daarom werkten we nu al een opgewaardeerd wegprogramma uit. We gaan heel hard werken om volgende winter weer op hetzelfde niveau te presteren als dat van het WK.”

Maar eerst dit seizoen nog goed proberen af te sluiten, uiteraard. “Het seizoen is nog niet gedaan. Er komen nog drie mooie weekends aan. Ik hoop dat Michael en Eli hun goeie vorm kunnen behouden, en dat Kevin Pauwels aan de buitenwereld kan bewijzen dat hij nog een mooie plaats in het veldrijden heeft.”

Opnieuw crossorganisator

In de marge van het WK schudde Jurgen nog een leuke verrassing uit de mouw: hij is opnieuw crossorganisator. Op zaterdag 24 november 2018 richt hij de Ambiancecross in Wachtebeke in, een nieuwe UCI-wedstrijd die een combinatie zal worden van topsport en een grote ambiance met verschillende optredens in de feesttent. “Het provinciaal domein Puyenbroeck is de ideale locatie om deze wedstrijd op termijn verder uit te bouwen naar één van de grootste veldritten van ons land. Het spreekt voor zich dat de bezoekers zich opnieuw mogen verwachten aan een enorme sfeer en ambiance zoals dit ook bij mijn vroegere organisaties van de toenmalige Bollekescross het geval was. En er zit nog een stunt aan te komen die ik later zal bekendmaken”, belooft Jurgen.

Bron:PM

Foto: