Jurgen Mettepenningen: “Meest succesvolle zomer”‘

Jurgen Mettepenningen: “Meest succesvolle zomer”‘

ava

Sunweb-Revor kan terugblikken op een zeer succesvolle zomer. Manager Jurgen Mettepenningen volgde zijn renners op de voet en zag dat het goed was.

“Het niveau binnen de ploeg is er een stuk op vooruit gegaan. Dit was de meest succesrijke zomercampagne ooit in het bestaan van de ploeg, met zeven zeges en heel wat andere podiumplaatsen. Een dikke pluim ook voor ploegleider Mario De Clercq en de rest van de omkadering, want zij zorgden dat alles was zoals het moest zijn. Vanaf nu zitten we helemaal in de laatste rechte lijn richting de eerste veldritten, en dus is het woord nu helemaal aan onze renners.”

“Onze nieuwe blikvanger Kevin Pauwels is binnen de ploeg meteen op zijn pootjes terechtgekomen,” is hij tevreden over zijn aanwinst. “Zijn collega’s vertellen alleen maar goeds over hem, terwijl ook ik dingen gezien heb die ik nog niet van Kevin had verwacht.”

“Zijn komst betekende meteen ook een extra stimulans voor onze andere kopman, Klaas Vantornout. Zijn testen en resultaten zijn heel erg veelbelovend, Klaas kijkt vol ambitie naar de veldritwinter uit. Met dit tweetal kunnen we naar de oorlog, daar ben ik zeker van. Kevin en Klaas kunnen zorgen voor de grote doorbraak van Sunweb – Revor. En dan hebben we ook nog onze derde man, Jim Aernouts. Een ruwe diamant die nog wat slijpwerk vereist, en waarin ik volop geloof.”

Jammer genoeg zat het niet voor iedereen mee, stelde Mettepenningen vast.

“Heel jammer wat met Stef Boden gebeurde, want ik had gehoopt dat dit hét jaar van Stef zou zijn. Maar we behouden ons vertrouwen. Hij moet niet panikeren maar rustig aan zijn herstel werken. Gezien de omstandigheden schuiven we Stef heus niet zomaar aan de kant.”

“In onze beloftekern heb ik nu al hoge verwachtingen van Tijmen Eising, die zijn plaats aan de top opnieuw moet kunnen innemen, en van Vinnie Braet. Naast de jonge, talentrijke Tim Merlier is het verder uitkijken naar de derdejaars- en vierdejaarsbeloften. Nu ze een jaartje sterker zijn is het nu aan hen om te tonen dat zij hun plekje in dit team waard zijn.”

Brecht Toelen

Bron: sunweb-revor.be