Kellerwald Bikemarathon, dé voorjaarsklassieker van de MTBmarathons

Kellerwald Bikemarathon, dé voorjaarsklassieker van de MTBmarathons

Om ook u bekend te maken met de marathon de komende weken, stellen we telkens een andere marathon voor. Deze marathons maken deel uit van de Sebamed MTB Series, een regelmatigheidsklassement voor zowel licentierijders, als voor de rijders die de marathon nog als een overlevingsrit zien. Neem je deel aan deze Series, dan kun je bij ons een start voor een marathon winnen. Niet enkel een start voor jezelf, maar ook voor je maatje!

Deze Sebamed MTB Series beginnen op 22 april aanstaande met de Kellerwald Bikemarathon. We vroegen enkele rijders, welke bekend zijn met deze voorjaarsklassieker onder de marathons naar een eerlijke mening.

Jean Biermans, noemt het een zeer pittige marathon. Dit komt vooral door het weer, dat kan nog omslaan zo vroeg in het jaar.. “een échte leg Killer(wald)”.

Leander Hamelink herinnert zich deze marathon vooral als een mentale sloper. Zeker als je voor de tweede keer over de finish komt en dan nog voor een derde ronde moet gaan. Dat is echt een moment om even een knop om te zetten om het te overleven.

Uiteraard wilde we ook een mening van een dame horen en vroegen Jolien Faber naar haar “Kellerwald-ervaring”. Ze typeert het als een lekkere seizoenstart, waar voor alle leeftijden een passende afstand te vinden is. Het startrondje door het dorp is een hele ervaring, vooral door de aanwezigheid van de voltallige dorpsgenootschap bij de start. Het parcours kent voor ieder wat wils: gras, bos, brede paden, singletracks, klimmen en dalen. Onderweg zie je regelmatig publiek (red.: de organisatie verzorgt een gratis shuttlebus naar een drietal punten op het parcours), er zijn voldoende verzorgingsposten (op gevaarlijke punten EHBO) met een grote keuze aan versnaperingen en na afloop kun je genieten van de heerlijke taarten, koffie, of van een lekker biertje.

Ook de jongeren onder de marathonrijders hebben herinneringen aan de Kellerwald Bikemarathon; wij spraken Carlo Dindorf. Hij vind Kellerwald een mooie start om het marathonseizoen mee te beginnen. De herinnering van temperaturen bij de start van onder de 0° bleven hem echter bij. Wat hem ook bijbleef als rookie destijds, was een nogal snelle eerste ronde. Doordat meerdere afstanden op hetzelfde tijdstip starten heb je geen idee tegen wie je rijdt: één van de charmes, maar voor sommigen ook een valkuil, van de Kellerwald Bikemarathon.

Als afsluiting vroegen we Ramses Bekkenk, de marathonkenner bij uitstek, om zijn mening. Kellerwald is al jaren de seizoensopener voor hem. Hij komt jaarlijks trouw terug, vooral omdat de organisatie top is. De verzorging is prima in orde, maar ook het parcours wordt regelmatig aangepast en is inmiddels, zeker voor Duitse begrippen , uitdagend te noemen. Vroeger moest deze wedstrijd het vooral van de lengte hebben, tegenwoordig zijn er echter ook leuke, technische afdalingen.
Een aanrader bij deze marathon is de pastaparty, de avond voordien, spreek hier je internationale mountainbikemaatje of klets na afloop, bij de biertent onder het genot van een braadworst, bij. Ramses roemt nogmaals de persoonlijke aanpak van de organisatie welke echt top is! Willen jullie dit ook ervaren? Like ons op Facebook (en zorg dat je inschrijving betaald is bij de MTB Series), zo maak je kans op een start voor jezelf, maar ook voor je fietsmaatje. Geen Facebook? Stuur een email naar: info@mtb-series.eu met in het onderwerp: Loterij Kellerwald.

Meer info:  Kellerwald Bikemarathon en Sebamed MTB Series

Tekst en foto’s : Eline Linssen