Kenny Belaey pakt brons WK Trial in Hafjell

Kenny Belaey pakt brons WK Trial in Hafjell

ava

Kenny Belaey is derde geworden in de finale van het WK trial in Noorwegen. De wereldtitel ging voor de vijfde keer naar de Fransman Gilles Coustellier. Voor Belaey, zelf al negen keer wereldkampioen, is het zijn 11de medaille op een WK en zijn vijfde bronzen. Belaey kreeg in de finale 32 strafpunten, Coustellier 16. Coustelliers landgenoot Aurelien Fontenoy veroverde met 30 strafpunten het zilver. De laatste wereldtitel van Belaey dateert van 2010.

De Aalternaar heeft hard gevochten voor zijn bronzen plak. Aanvankelijk liep het niet zo vlot voor de negenvoudige wereldkampioen uit Aalter. Hij tekende in de eerste ronde al 22 strafpunten op en zag toen al het goud door zijn vingers glippen.

Gilles Coustelier pakte slechts negen strafpunten en ook de andere Fransen met titelverdediger Hermance en Fontenoy deden beter.

Maar oude krijger  Belaey herpakte zich in de tweede ronde.  Door  twee foutloze secties haalde hij maar tien strafpunten.  Coustellier had de wereldtitel voor het grijpen en zijn landgenoot Fontenoy reed zich naar het zilver. Maar voor het brons was het spannend  en alles hing af van de prestaties van Vincent Hermance.

Die ging volledig de mist in de tweede ronde. Door zijn slechte prestatie kon Belaey het brons grijpen.

Bij de juniores 26″ domineerde het Britse fenomeen Jack Carthy. Hij pakte met maar drie strafpunten de wereldtitel. Het zilver was voor de Spanjaard  Sergi Llongueres(10 punten) voor de Duitser Dominik Oswald (22 strafpunten).

 

Uitslag finale elite heren 26:

1. Gilles COUSTELLIER(Fra) 16 strafpunten

2. Aurelien FONTENOY(Fra)  30

3. Kenny BELAEY(BEL) 32

4. Vincent HERMANCE(Fra) 34

5. Abel MUSTIELES (Spa) 39

6. Hannes HERRMANN(Dui) 58

7. Giacomo COUSTELLIER(Fra) 59

8. Laszlo HEGEDUS (Hon) 60