Keough de beste dame in Iowa

Keough de beste dame in Iowa

Keough gaf een sterke indruk op het technisch zware parcours van Iowa en bedreigde Marianne Vos voor de leiderstrui. Tweede plaats was voor Richards die een sterke wedstrijd reed en Marianne Vos die uiteindelijk na haar twee valpartijen nog een derde plaats uit de brand haalde.

Regen bij de start van de dames waardoor het parcours er nog zwaarder kwam bij te liggen. Nash werd als favoriete naar voor geschoven maar zou al snel de rol voorin moeten lossen en achtervolgen. Bij de start was er al een akkefietje tussen Nash en Marianne Vos die serieus moesten drummen om hun plaatsje af te dwingen. Voorin werd er niet gewacht. Lechner nam resoluut de kop van de wedstrijd in handen en legde het tempo op. Sanne Cant en Sofie De Boer namen de achtervolging voor hun rekening. Nash en Noble kwamen ten val in de achtervolging aan de balken bergop. Elly Anderson nam een matige start.

Halfweg de eerste ronde nam Marianne Vos de leiding in handen. Voor de dames lag het parcours er erg zwaar en lastig bij. Het werd een afmattende wedstrijd. Lechner en Vos waren de dames die de beste indruk gaven in de eerste ronde. De Wereldkampioene Sanne Cant kwam niet zo snel in haar ritme maar wist haar wedstrijd naar behoren in te delen en een prachtig resultaat neer te zetten.

Lechner nam de kop over van Vos in de technische stukken. Hierdoor zette ze haar tegenstanders onder druk. Maar Marianne Vos was niet onder de indruk. Zij koos voor de zekerheid en kwam goed in haar ritme te zitten. Noble – De Boer en Richards kwamen ten val in de moeilijke afdaling. Hierdoor werden de andere dames wat opgehouden.

Bij de ingang van de tweede ronde kwam alles weer samen. De verschillen bleven klein. Vos controleerde de wedstrijd. Ze deed haar eigen ding en nam een paar meters op haar medevluchters. Doch in de afdaling nam Keough wat meer risico’s en kwam zo tot bij Vos. In de afdaling nam ook Vos wat meer hooi op haar vork en dat moest ze bekopen met een valpartij. De Boer volgde op dat ogenblik in derde stelling.

Halfweg de wedstrijd had Keough het voor elkaar gekregen om een paar lengtes te nemen op haar medevluchters. Richards – Compton – Cant en Lechner probeerden de achtervolging in te zetten maar de vogel was gaan vliegen.

Bij ingang van de laatste ronde waren de kaarten geschud. Keough kon de wedstrijd controleren en haar winst pakken in deze wedstrijd. Voor de tweede plaats werd er nog gestreden. De overmacht van Marianne Vos zou moeten voldoende zijn om de tweede plaats in haar bezit te krijgen maar dat was buiten de macht van Richards gerekend. Die reed een sterke laatste ronde en pakte daarmee de tweede plaats. Vos moest tevreden zijn met de derde plaats.

Daguitslag :

  1. Keough
  2. Richard 31′
  3. Vos 37′
  4. De Boer 40′
  5. Cant 53′
  6. Lechner 53′
  7. Nash 1.18′
  8. Mani 1.38′
  9. Rochette 1.42′
  10. Sels 1.54