Kermiscross in Ardooie wordt weer topper

Kermiscross in Ardooie wordt weer topper

Naar jaarlijkse traditie is het morgen donderdag opnieuw tijd voor de Kermiscross in het West-Vlaamse Ardooie. Deze veldrit staat al voor voor de 24ste keer op de kalender. Opnieuw komen een pak toppers naar de groentengemeente afgezakt. Wereldkampioen Wout van Aert, Toon Aerts, Michael Vanthourenhout, Gianni Vermeersch, Eli Iserbyt en Tim Merlier  zijn maar een paar belangrijke namen. In bijlage vindt u de voorlopige en meer gedetailleerde voorlopige deelnemerslijsten.

Wout van Aert gaat in Ardooie op zoek naar zijn eerste seizoenszege. “Na zes tweede plaatsen mik ik in Ardooie vol op de overwinning”, aldus de wereldkampioen. “Ook vorig jaar pakte ik er mijn eerste van het seizoen. Het klopt dat Van der Poel er niet bij is, maar winnen is winnen. Trouwens, ook Toon Aerts vindt in Ardooie wel een parcours dat bij zijn mogelijkheden past. En als Michael Vanthourenhout zijn dagje heeft, wordt ook hij een belangrijke concurrent. Ik zal de zege niet zomaar cadeau krijgen.” Van Aert is voor het derde jaar op rij aan de slag in Ardooie. “Ik rijd er graag. Het parcours is lichtlopend en ideaal om op donderdag – drie dagen voor de wereldbekermanche in Bern – nog eens voluit te gaan.”

Paul Herygers, Zdenek Stybar en Niels Albert won elk drie keer de Kermiscross. Van Aert kan mits winst mederecordhouder worden.

Voor de derde opeenvolgende keer staat in Ardooie ook een dameswedstrijd op het menu. Katie Compton, Loes Sels en Ellen Van Loy toppen daarin het deelnemersveld.

Programma: 

12u: Masters B & C

13u: Amateurs en Masters A

14u15: Dames elite

15u45: Profs, beloften en elite z/c

 

De omloop is quasi dezelfde als vorig jaar. Meer info vindt u op www.cyclocrossardooie.be

Foto: Marc Bluys