Kerniel Borgloon : Limburgs Kampioenschap voor Amateurs en Masters

Kerniel Borgloon : Limburgs Kampioenschap voor Amateurs en Masters

In het klassement van de Moedige veldijder zijn we momenteel al toe aan de 16e manche van het seizoen. Op 30 december 2017 mochten de amateurs en de masters de strijd aangaan voor de provinciale titel. Bij de Masters C ging de titel zonder problemen naar Dirk Mertens. De dagzege binnen deze categorie ging naar Guido Verhaegen die van in het begin van de wedstrijd een gedreven tempo oplegde en Dirk Mertens in de achtervolging drong.

Bij de Masters B was er geen kruid gewassen tegen Arne Daelmans. In het begin consolideerde hij wel wat maar bij de voorlaatste ronde verdapperde hij en reed hij zonder problemen naar de winst toe.

Bij de Masters A was het Glenn Van Ginneken die de overwinning mee naar huis nam. Björn Houben had zich goed voorbereid om er een sterk Limburgs Kampioenschap te rijden. Maar helaas strandde hij op een tweede plaats.

Bij de dames wonnen de dames Kaat Hannes en Anoek Kuijpers de wedstrijd. Zij waren uitgeteld na een loodzware wedstrijd. Ook al hadden de organisatoren beslist om in de bovenste weide al twee lussen minder te rijden en in de weide naar de finish ook wel wat lussen eruit te laten. Dit omdat de omloop er loodzwaar bijlag.

Bij de junioren kregen we maar weinig deelnemers aan de start : namelijk 114. Witse Van Rillaer reed een sterke wedstrijd maar in de laatste ronde kreeg hij weerwerk van Tieme Herrygers. Het werd spannend tot de voorlaatste lus waar Tieme een klein foutje maakte en Witse een paar meters voorsprong kon nemen.

Bij de nieuwelingen was het uitkijken naar een optreden van Belmans. Er stonden maar liefst 38 renners aan de start om zich te meten met de besten in het slijk. Belmans voerde een soloslim uit en liet niemand terugkeren. Hij won met maar liefst 1.22 voorsprong op Jado Bleyenberg. Brent Blommen uit Lummen reed een voortreffelijke wedstrijd. Deelde zijn wedstrijd goed in en kon als eerste jaars nieuweling als derde het podium beklimmen. Dat geeft hem een goed gevoel om verder te werken naar het Belgische Kampioenschap in Koksijde.

Publicatie : Nancy Aerts