Kevin Panhuyzen blikt terug op laatste wereldbekerwedstrijd

Kevin Panhuyzen blikt terug op laatste wereldbekerwedstrijd
Kevin Panhuyzen blikt met gemengde gevoelens terug op zijn laatste wereldbekerwedstrijd  bij de U23 van het seizoen in Andorra. Hij liet met een achtste plaats, wel zijn beste resultaat van het seizoen optekenen.

Het laatste grote doel van dit seizoen, de wedstrijd werd opnieuw op grote hoogte gereden en mijn laatste ervaring met hoogte is niet zo goed verlopen. Doordat het de avond voor mijn wedstrijd geregend had,  was er gelukkig iets meer zuurstof in de lucht en zou ik normaal minder last van hoogteziekte moeten hebben. De start verliep niet echt geweldig. Net voor mij schoot de wereldkampioen uit zijn pedaal. Hierdoor werd ik opgehouden en zag ik links en rechts een hele hoop renners passeren. In de eerste klim was er opnieuw een oponthoud maar hier had ik gelukkig niet zo heel veel last van. Natuurlijk waren de eerste al een heel stuk verder en kon ik aan een inhaal race beginnen. Op het einde van de eerste klim kon ik door een goed traject veel plaatsen goed maken, iedereen moest van de fiets en buiten- om kon ik veel renners passeren.

Ook in de eerste afdaling kon ik wat renners passeren, door de regenval en de bijhorende glibberige stenen waren er veel val partijen.
Op de 2e klim van het parcours probeerde ik opnieuw zoveel mogelijk man te passeren, even verder stond Dirk langs de kant en die vertelde me dat ik al op de 15e positie zat. Na een slechte start zat ik dus al snel terug in de wedstrijd, natuurlijk heeft dit wel veel
krachten gekost. Elke ronde kwam ik dichter bij de top-10,  maar nooit kon ik echt aansluiting maken met het groepje voor me. Elke keer als ik op minder dab 10 seconden kwam,  merkte ik dat ik steken in de milt kreeg van de hoogte. In de voorlaatste van de 6 ronden kwam ik eindelijk aansluiten bij het groepje voor plaats 6. Ik hoopte toen op een heel sterke laatste ronde. Maar wanneer we de laatste ronde ingingen,  merkte ik al snel dat ik geen krachten meer over had. Ik moest in de eerste klim dan ook opnieuw lossen. Jan Vastl, de Tsjechische kampioen,  moest op de zelfde moment als mij passen. We zouden samen gaan strijden voor de 8ste plaats. Ik trok in deze strijd aan het langste eind en reed zo naar mijn beste resultaat in de wereldbeker. Achteraf was ik toch niet helemaal tevreden,  omdat ik wist dat er met een goede start en minder last van de hoogte veel meer in zat.

Er waren ook nog andere KTM Bikevisionbikers aan de slag ondermeer in Ravels en Langdorp. Zij doen hier hun verhaal.

Wedstrijd Freek – U13

Het was een lange start klim en ik werd tussen twee renners wat ingesloten. Maar ik heb doorgebeten en toen we het bos ingingen moest ik al in de remmen gaan voor diegene voor mij. Tijdens de eerste ronde kon ik stilletjes aan opschuiven en het ging goed. Net voor het einde van de eerste ronde zat ik bij een groepje van een renner of vijf waardoor ik in een scherpe bocht een klein uit de grond stekend boomstammetje niet zag en dat heb ik waarschijnlijk geraakt met mijn wiel. En dan in de laatste bocht van de eerste ronde voelde ik mijn voorwiel slippen. Ik keek even naar mijn voorwiel en zag dat ik een platte band had. Het was dus over en uit voor mij in Langdorp. Heel spijtig.Voor mij dit seizoen nog 1 wedstrijd in Ravels. Dat vind ik ook heel spijtig.

Wedstrijd Noah – U15

Dit weekend was het wedstrijd in Langdorp. Ik ben de voorbije weken zo goed als niet thuis geweest en zeer weinig getraind,  dus mijn verwachtingen waren niet echt hoog. Omdat ik redelijk wat wedstrijden heb gemist door vakantie, moest ik zo goed als helemaal vanachter starten. Het was een lange start, in het eerste deel van de startklim ben ik ongeveer een tiental renners voorbij gegaan maar tegen het einde toe kwamen er terug wat over. Het was een rare wedstrijd, op de singletracks en de afdalingen ging het traag en op de brede stukken ging het plotseling heel snel. Op de platte stukken kreeg ik dan wat achterstand maar in de afdalingen kwam ik altijd terug, dan nog een paar renners door de wedstrijd heen ingehaald. In de laatste ronde had ik op het lange stuk voor de laatste afdaling nog een renner voorbij moeten laten gaan, ik kwam in de afdaling in zijn wiel, er was dan een klein stukje naar boven waarvoor hij zo hard vertraagde dat ik in de remmen moest en een foutje maakten. Het was een korte aankomststrook,  dus ik kwam niet meer verder dan de helft van zijn fiets. Uiteindelijk na zo lang niet getraind te hebben als 41ste van de 54 gefinished.

Wedstrijd Djeff – U17

Wedstrijd te Langdorp : een leuk, zwaar en mooi parcours. Ik had wel zin in deze wedstrijd en daardoor had ik wat stress vooral voor die startklim. Bij de start was ik in het begin goed mee maar ik denk juist iets te veel gegeven en daardoor moest ik even lossen van een groep en kon ik niet meer dichter komen. De tweede ronde kwamen de renners van de fun op mijn hielen zitten en ik wou ze niet hinderen waardoor ik schrik kreeg in een afdaling omdat ik er tussen zat. Op een bepaald punt schoof ik beetje uit en mijn knie tegen mijn stuur maar ik kon mij gelukkig recht houden. De laatste ronden heb ik op mijn eigen tempo gereden en heb ik in de afdalingen vooral plezier gemaakt en in de klimmen alles blijven geven. Uiteindelijk als 18de over de finish gebold. Ik ben tevreden over de wedstrijd vooral omdat ik twee weken zo goed als niets gedaan heb doordat ik op vakantie was in Zuid-Frankrijk.

Bron en foto’s: KTM Bikevision MTB team

 

.