Kevin Panhuyzen verlengt contract tot Tokio bij Habitat MTB team

Kevin Panhuyzen verlengt contract tot Tokio bij Habitat MTB team

Het Habitat Mountainbiketeam heeft het contract met Kevin Panhuyzen met twee jaar verlengd. De 24-jarige Elite man uit het Belgische Peer blijft tot en met de Olympische Spelen  van Tokio in 2020 deel uitmaken van het Nederlandse team. Nadat hij afgelopen augustus Benelux kampioen werd, is Panhuyzen klaar voor meer uitdagingen, zo zegt hij zelf.

,,Ik heb ervoor gekozen om bij het Habitat Mountainbike Team te blijven. De groei in structuur die het team afgelopen jaar heeft gemaakt gaf me vertrouwen voor de toekomst’’, aldus Panhuyzen. ,,Ik denk dat we de komende jaren elkaar nog sterker kunnen maken. De doelstellingen van Panhuyzen zijn duidelijk: ,,Volgend jaar hoop ik om een vaste waarde te worden in de top-20 tijdens de wereldbekers. Daarbij hoop ik vaker een UCI-wedstrijd te winnen.”

Maarten Kemperman, manager van het Habitat MountainbikeTeam, is erg tevreden met de contractverlenging: ,,Kevin heeft zijn draai gevonden in het team en werkt prettig samen met ons begeleidingsteam. Kevin heeft grote stappen kunnen maken en daar zijn we als team trots op. Het is mooi om als team werken aan de verbetering van een renner en dat willen we ook blijven doen. We steunen Kevin graag in zijn ambities richting Tokio’’, vertelt Kemperman.

Foto’s: Andreas Dobslaff en Remy Vroonen