Kevin Pauwels verslaat Sven Nys bij de elite

Kevin Pauwels verslaat Sven Nys bij de elite

Kevin Pauwels heeft met grote klasse Sven Nys verslagen in het BK mountainbike. De Sunwebrenner ging in de laatste ronde solo door. Het brons was weg gelegd voor uittredend Belgisch kampioen Kevin Van Hoovels.

Pauwels werd vooraf wel bij de favorieten gerekend. Hij reed een verbluffende wedstrijd in Sankt-Vith en stond met een goede conditie aan de start. Nys en Pauwels maakten de wedstrijd samen met aanvankelijk ook Kevin Van Hoovels.  Maar naargelang de wedstrijd vorderde sloegen Nys en Pauwels de handen in mekaar.  In de laatste ronde reden ze zij aan zij. Pauwels plaatste dan de beslissende demarrage en liet Nys achter. Van Hoovels werd knap derde. ‘Dit had ik niet verwacht. Ik had eerst nog een minuut goed  te maken op Nys. Toen ik bij hem kwam, rook ik mijn kans. In de laatste ronde kon ik dan gepast toeslaan.  Voorlopig zet ik alles nog op het mountainbiken,’zei Pauwels acheraf.  Nys was niet ontgoocheld voor zijn gemiste titel. ‘De trainingsstage in Mallorca heeft me wellicht vandaag de das omgedaan. Ik zat niet meer fris en voelde me zo leeg lopen. Jammer, maar nu zet ik alles op het EK en het WK, ‘ aldus Nys.

Kevin Van Hoovels vond dat er niets te doen was tegen Nys en Pauwels. ‘Dit was mijn omloop niet. Het was in het voordeel van de cyclocrossers. Ik zet nu alles op de komende wedstrijden en de wereldbekers in augustus, ‘besloot de Lingier-Evenzarenner.

 

Het Offroadbikingteam