Kevin Pauwels wint opnieuw in Hasselt

Kevin Pauwels wint opnieuw in Hasselt

Kevin Pauwels heeft nu ook de derde manche van de GVA-trofee gewonnen. Net als vorig jaar won hij in Hasselt. Hij klopte wereldkampioen Stybar  in de spurt.  Sven Nys werd derde, Tom Meeusen vierde.

Tom Meeusen was het snelst weg in het Kapermolenpark.  De omloop lag er razendsnel bij, ondanks enkele aanpassingen op het parcours.  Zo waren er twee boomstammen gelegd om de snelheid te drukken.

Pauwels, Stybar, Nys en Meeusen sprongen er vlot over, maar in de tweede ronde werd het ondermeer Radomir Simunek fataal.  De Tsjech moest opgeven. Een deel renners raakten ook in die valpartij betrokken.

In de derde ronde gooide Kevin Pauwels al een eerste bommetje.  Slechts enkele renners waaronder Nys, Stybar, Klaas Vantornout en Dieter Vanthourenhout volgden.  Pauwels voerde nog even de forcing, maar  het kwam tot een hergroepering met vijf renners: Pauwels, Nys, Stybar, Meeusen en Dieter Vanthourenthout.

Even later was het de beurt aan een sterke Tom Meeusen. Hij demonstreerde zijn behendigheid en gooide zich als een acrobaat door de bochten.  Maar de Fidearenner kreeg geen ruimte van Stybar, Nys en Pauwels.  Vanthourenthout kon het hoge tempo niet meer volgen.

De vier leiders probeerden om beurt om de forcing te voeren en weg te raken. In de slotronde deden Meeusen en Stybar nog een ultieme poging om weg  te geraken. Maar het werd een superspannende spurt die door Kevin Pauwels gewonnen werd voor Stybar. Nys klopte Meeusen voor de derde plaats.  Door zijn zege is Pauwels nu stevig leider in de GVA-trofee. Hij leidt voor Stybar en Nys.

‘Op deze snelle omloop was ik niet sterk genoeg om alleen aan de leiding te rijden. Daarom verkoos ik de spurt af te wachten.  Ik sta er nu goed voor in het  klassement, maar er komen nog wedstrijden,’vertelde Pauwels.

‘Het is niet fijn om te verliezen in de spurt. Maar Kevin was vandaag de verdiende winnaar, ‘zei Stybar.

‘Ik hing de de hele dag aan de rekker. Toen ik plots aan de leiding kwam in de voorlaatste ronde, besloot ik mijn kans te wagen. Wellicht iets te vroeg,’ wist Nys.

Uitslag elite:

  1. Kevin Pauwels
  2. Zdenek Stybar(Tsj)
  3. Sven Nys
  4. Tom Meeusen
  5. Dieter Vanthourenthout
  6. Klaas Vantornout
  7. Bart Aernouts
  8. Mariusz Gil(Pol)
  9. Bart Wellens
  10. Vincent Baestaens

 

Bij de nieuwelingen zegevierde Yannick Peeters.  De zoon van Wilfried Peeters haalde het vlot voor Kobe Goossens en Stijn Caluwé.

Bij de junioren ging  de zege naar Mathieu Vanderpoel. Hij domineerde nagenoeg de hele cross en won voor Daan Hoeyberghs, Pjotr Vanbeek en Quinten Hermans.

Wereldkampioen Lars Van der Haar was de beste bij de beloften. Samen met Micki Van Empel reed hij lang aan de leiding. Maar in de finale reed hij weg van zijn landgenoot.  Wietse Bosmans werd derde. Hij bleek achteraf een grote wonde aan het scheenbeen te hebben, met vijf hechtingen tot gevolg.