Kevin Van Hoovels zegeviert in Strandrace in Knokke

Kevin Van Hoovels zegeviert in Strandrace in Knokke

Kevin Van Hoovels heeft zijn eerste zege van het seizoen beet. De Versluysbiker was beter dan de Nederlander Bram Imming en zijn landgenoot Richard Jansen. Joris Massaer werd vierde en Maarten Impens vijfde.

Van Hoovels en Imming trokken meteen de wedstrijd open samen met Richard Jansen. Maar Jansen kreeg af te rekenen met een lekke band en viel even terug weg vooraan. Het leidend duo hield stand. De strijd om de derde plaats was spannender. Richard Jansen kende een superdag en reed het achtervolgende trio met Massaer, Impens en Decaesteker voorbij. In de laatste honderden meters trok Van Hoovels fel door en sloeg een kloofje op Imming. Hij hield en boekte zo, na zijn overwinning van vorig jaar, opnieuw een zege in deze Strandrace. De posities voor de overige plaatsen bleven hetzelfde. Inne Gantois was de beste bij de vrouwen. De Nomadesk Narviflexbikester maakte haar comeback na een lange afwezigheid door een zwangerschap.

Kevin Van Hoovels glunderde na aankomst in het gezelschap van zijn ouders, zijn vrouw en dochtertje Aiméé.’De stage in Spanje heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Het was een loodzware wedstrijd. Maar het ging vlot vandaag. Ik ga nu over enkele weken terug op stage om vanaf maart rustig op te bouwen naar de wereldbekerwedstrijden. De Europese wereldbekerraces rijd ik allemaal. Misschien rijd ik ook de overzeese wedstrijden, maar dat hangt af van de resultaten in Europa. Het is in juli en augustus een vrij druk programma met de kampioenschappen. Toch hoop ik ook op het WK in Andorra er te staan,’aldus nog Van Hoovels.

Uitslag :

1. Kevin Van Hoovels
2. Bram Imming
3. Richard Jansen
4. Joris Massaer
5. Maarten Impens
6. Frederik Decaesteker
7. Davy Commeyne
8. Jurgen Vanden Bon
9. Pim De Waard
10. Bryan Ryelandt

Een uitgebreid beeldverslag met interviews kan je vanaf morgen zien op Offroadbiking.eu en Sportjager.tv.

Foto: Gert Van Horebeek