Kim Van de Steene wint verrassend in Superprestige Boom

Kim Van de Steene wint verrassend in Superprestige Boom

Kim Van de Steene heeft verrassend de Superprestige in Boom gewonnen. Ze versloeg met voorsprong Alice Maria Arzuffi en wereldkampioene Sanne Cant.

Sanne Cant nam de tijd om het parcours te verkennen met Mathieu Van der Poel. Ze kreeg enkele tips mee die ze kon gebruiken tijdens haar wedstrijd. Annemarie Wurst werd naar voor geschoven als de geduchte favoriete op de winst. Het was een pittige ronde in Boom. Veel op en af de hellingen en heel veel intensieve interacties. Een snelle wedstrijd dus. Het werd afzien. Er stond geen Marianne Vos aan de start. Er stonden wel 51 deelneemsters op de startlijst maar aan de start zelf waren er maar 41 aanwezig. Alverado draaide als eerste de bocht in en trok alles op een lang lint. Maar voor Hoeke ging het niet snel genoeg en zij nam onmiddellijk de touwtjes in handen. Het tempo werd onmiddellijk de hoogte in gejaagd. Het was telkens opnieuw de juiste positie zoeken binnen het peleton. De koppositie werd telkens door iemand anders opgeëist. Kaptheijns, Alverado, Hoeke, …. ieder voor zich haar wedstrijd in handen nemen. Van de Steene was matig gestart maar kon al vlug de aansluiting in de koppositie innemen. Ze kwam bij de groep en gooide onmiddellijk al een bommetje. Het deelnemersveld was mooi gestoffeerd. We konden van elke kant wel iets verwachten maar Van de Steene dat was wel het laatste waar iemand iets van had gedurfd. Van de Steene gaf een goede indruk. Nam na de zandpassage de koppositie over en nam enkele meters op haar medevluchters Van Loy, Wurst, Alverado, Cant en Arzuffi. De kracht straalde uit haar manier van rijden. De anderen moesten de krachten bundelene om de achterstand niet te groot te laten worden. Wurst was de eerste die voorin het tempo bijster was. Ze had een schuiver gemaakt en de anderen wachten niet op haar. Er was genoeg variatie om je wedstrijd naar je eigen kunnen in de delen. De teerling werd telkens opnieuw gegooid in de zandpassage.

Halfweg de wedstrijd had Kim Van de Steene al 11 seconden voor op Arzuffi en Cant. De andere drie met Alverado, Van Loy en Wurst volgden al op 21 seconden. Annemarie Wurst herpakte haar en ging op zoek naar Cant en Arzuffi. De favorieten moesten bij de les blijven want anders werd de voorsprong van Kim Van de Steene onoverzienlijk. Cant zag het gevaar en ging op zoek. Ze naderde op Kim Van de Steene maar het gat volledig dichten lukte haar niet.

Met nog twee ronden te gaan bedroeg de voorsprong van Kim Van de Steene nog maar 6 seconden. De andere achtervolgers kwamen terug tot op 11 secondeen. Alles was nog mogelijk. Cant kreeg de kloof niet gedicht. Het tegendeel gebeurde. Arzuffi zag het gebeuren en nam de rol van Cant over. Maar ook zij slaagde er niet in om de achterstand te verkleinen. Voor Kim Van de Steene begon het er goed uit te zien. Doch veel recuperatie kreeg ze niet. Het was blijven gaan tot aan de finish.

In de laatste ronde zagen we een schokkende Cant aan het wiel van Arzuffi. De wereldkampioene kwam er niet doorheen en moest in de allerlaatste ronde ook Arzuffi nog voor haar dulden. Arzuffi zette Cant onder druk en in de zandpassage zou het moeten gebeuren maar daar maakten beide dames foutjes waardoor de vogel gaan vliegen was.

daguitslag :

  1. Van de Steene
  2. Arzuffi
  3. Cant
  4. Wurst
  5. Alverado
  6. Van Loy
  7. Hoecke
  8. Anderson
  9. Lechner
  10. Kaptheijns.

Publicatie : Nancy Aerts