Kjelle Poets voor de derde maal wereldkampioene

Kjelle Poets voor de derde maal wereldkampioene

ava

Offroadbiking.eu kreeg de afgelopen week af te rekenen met zware technische problemen. Hierdoor staan de beeldinterviews van het EK nog steeds niet online. We hopen dat deze week nog te kunnen doen. Maar we hebben ook goed nieuws. Kjelle Poets is voor de derde keer in haar zeer jonge carrière wereldkampioene geworden. De Lommelse, aangesloten bij Offroadclub BMX2000 Dessel, zorgt hiermee voor een unicum in de Belgische BMXgeschiedenis. Marthe Goossens en Mike Uyterhoeven behaalden brons en Stef Lippens zorgt voor een derde finaleplaats met een mooie 6de plaats. Karo Vertessen werd vijfde. ‘Onze jongsten hebben het schitterend gedaan en voor mij is dit als Chef d’équipe het meest succesrijke WK challenge ooit: 19 deelnemers zorgen in totaal voor 8 finaleplaatsen, waarvan 3 podiumplaatsen,’liet een gelukkige Michel Vermeiren weten vanuit Auckland. Het verslag lees je hieronder.

De afgelopen dagen werd er in Auckland New Zealand gestreden om de wereldkampioenschappen BMX en dit in de diverse categorieën, dus de jeugd strijd er om de wereld challange titels en de junior en elite rijders om de wereld titels.

Ook vanuit off-road club BMX 2000 DESSEL zijn er een zeven tal rijders naartoe getrokken om een gooi te doen naar de gebeerde titels en finale plaatsen.

Zo ook de Lommelse Kjelle Poets die koste wat kost een derde wereldtitel probeerde te bemachtigen en ze is daar dan ook glansrijk in gelukt, na een ietwat tragere start kwam ze richting de eerste bocht toch goed opzetten en kwam meteen na de bocht aan de leiding en stond deze niet meer af, drie op drie dus voor de negen jarige Kjelle.

Eerder werd ze ook al Europees en Belgisch kampioen.

Marthe Goosens is ook nog zo een talentrijke rijdster van BMX 2000 DESSEL, ze is afkomstig uit Borgerhout maar is sinds dit jaar aangesloten in Dessel, zij wist zich ook te plaatsen voor de finale bij de girls 11 jaar, ook zij kwam slecht van het starthek weg, maar wist zich toch halverwege op een mooie derde plaats te nestelen en veroverde hiermee dan de tweede medaille voor Dessel, na vorig jaar achtste geworden te zijn is dit natuurlijk een behoorlijke opsteker voor Marthe.

Derde dame die een finaleplaats wist te verover is de Balense Karo Vertessen, Karo is al jarenlang een vaste waarde en ook dit jaar bij de dames van 15 jaar wist zij te bevestigen, al zag het er in de finale lang niet goed uit, helemaal ingesloten na de start kwam ze op de achtste plaats terecht, maar wist dankzij een knap maneuver in de laatste bocht terug te vechten tot een vijfde plaats.

Brett Jacobs uit Meerhout was een podium kandidaat na zijn vierde plaats van vorig jaar bij de boys 14, maar brett kwam jammer genoeg ten val in de halve finale, een valpartij die veroorzaakt werd door een rijder voor hem, Brett kon deze niet meer ontwijken en werd zo uitgeschakeld.

Bij de boys 16 was er ook Mathijs Verhoeven uit Dessel aanwezig en wist zich een weg te banen tot in de halve finale waar hij sneuvelde, Mathijs die dit jaar aan een super seizoen bezig is werd eerder ook al nationaal kampioen.

Ook Roy Van Aken zakte af naar de andere kant van de wereld om deel te nemen in de sportklasse, maar jammer genoeg kwam hij ten val en was het WK over voor hem, zelfde lot was er voor Senne Poets, broer van Kjelle, die al een knap voorseizoen gereden had en zich knap geplaats had voor deelname aan het WK, ook hij kwam ten val in de kwalificatie manches.

Met een wereldkampioen, bronzen medaille , vijfde plaats en twee halve finalisten heeft off-road club BMX 2000 DESSEL weer goed gedaan.

Bron: PM BMX2000