Klaas Vantornout beslist maandag of hij in Zolder rijdt

Klaas Vantornout beslist maandag of hij in Zolder rijdt
Topsporters herstellen sneller dan een doorsnee mens: dat wordt nogmaals bewezen door Klaas Vantornout. Hij beslist op Kerstmis of hij dinsdag aan de start staat in Zolder.

Na zijn zware valpartij in Namen moest de linkerhand van Klaas Vantornout (Marlux – Napoleon Games) omwille van een afgebroken botschilfer in het gips, maar die bleef niet voor de voorspelde acht dagen. Halfweg deze week kreeg Klaas al een op maat gemaakte brace aangemeten, waarmee hij de trainingen op de weg heeft kunnen hernemen. Vrijdag stond een eerste controle gepland, en die bracht goed nieuws: “Die afgebroken schilfer blijkt niet zoveel kwaad te kunnen. Erger is dat de ligamenten in de pols zwaar zijn geraakt. Die pols is zwaar verstuikt en staat nog gezwollen, en dat kan ik tot acht weken na de val voelen. Goed nieuws is dat de toestand niet kan verslechteren door te crossen.”

Met de brace is crossen echter moeilijk. “Niet comfortabel genoeg. Het is wel een optie om voor een wedstrijd de brace uit te doen en de pols stevig te laten intapen. Ik denk dat ik zo redelijk snel de competitie kan hernemen. Liefst dinsdag al in de wereldbekermanche in Zolder, want ik heb al lange tijd geen competitie gehad. Ik wil zo snel mogelijk weer crossen.” Of Zolder haalbaar is, zal maandag moeten blijken tijdens Kerstmis: Klaas zal dan de pols laten intapen voor een crosstraining, die bij wijze van test duidelijk moet maken of het mogelijk is om in Zolder te crossen.

Voor de Waaslandcross in Sint-Niklaas van zaterdag, oorspronkelijk voorzien in zijn wedstrijdschema, geeft Klaas dus wel forfait. Marlux – Napoleon Games wordt er vertegenwoordigd door Dieter Vanthourenhout, Jarne Driesen en Tijl Pauwels.

Bron: PM
Foto: Marc Bluys