KMC MTB Racing team mikt naar Spelen 2024

KMC MTB Racing team mikt naar Spelen 2024

Op het hoofdkantoor van KMC Chain Europe presenteerde het legendarische duo Rob Warner – bekend van de ‘voormalige’ Redbull TV producties van de UCI World Cup Series en professioneel Downhiller in de jaren ’90 – en Bart Brentjens, oprichter en teammanager van het team en de eerste Olympisch Kampioen Mountainbike ooit (1996)- het gloednieuwe KMC MTB Racing Team 2023.
In een unieke ‘KMC Studio’ werden het hele team, de staf en de rijders Yana Belomoina (Nationaal Kampioen van Oekraïne), Lotte Koopmans (Nederland), Janika Loiv (Nationaal Kampioen van Estland), Sasha Hudyma (Nationaal Kampioen XCC van Oekraïne), Ole Sigurd Rekdahl (Nationaal Kampioen XCC van Noorwegen), Martins Blums (Nationaal Kampioen van Letland) en Nederlands Kampioen XCO David Nordemann (Nederland) voorgesteld in een onderhoudende talkshow en verwelkomd door Christ Bakker, Managing Director van KMC Chain Europe.
Naast de nieuwe hoofdsponsor voor het team en een gloednieuwe teamkit in donkerblauw en limoen, ontworpen door Fila, zal het team ook rijden met een nieuwe fietssponsor, Ridley, en met een nieuwe bandensponsor, Vittoria. De gloednieuwe Ridley fietsen in blauw en limoen werden gepresenteerd door de mecaniciens van het team.
Yana Belomoina (Oekraïne), Elite Women, 3-voudig Olympiër:
Ik heb net mijn eerste trainingsrit hier in Nederland gedaan onder zeer winderige omstandigheden, maar ik ben erg blij hoe de nieuwe fiets aanvoelt! Omdat het mijn eerste training was moet mijn positie nog wat verbeterd worden maar ik moet zeggen dat ik er echt naar uitkijk om erop te racen!”
Bart Brentjens, Team Manager van het KMC MTB Racing Team:
Het voelt goed om iedereen al zo vroeg in het seizoen te zien! Dat is belangrijk, zo kan het team direct met elkaar in contact komen. Het is een kwestie van tijd voordat we elkaar weer zien tijdens het teamtrainingskamp in Zuid-Afrika in februari. Ik ben erg trots op het team en alles wat we al bereikt hebben. Dit jaar is het 15e seizoen voor ons Mountainbike Team, maar vandaag voelt het als een totaal nieuwe start. Het is heel fijn om zo nauw samen te werken met het team en de sponsors. Met Janika Loiv en Ole Sigurd Rekdahl hebben we weer twee sterke rijders aan het team toegevoegd. Ik kijk uit naar de Olympische Spelen in Parijs 2024 en de weg daarheen met het team.”
Na de presentatie openden David Nordemann en Lotte Koopmans samen met Rob Warner en Christ Bakker ook officieel het KMC Bike Park.
Janika Loiv trapt het seizoen eind deze maand af met de Costa Blanca Bike Race in Spanje. De eerste wedstrijd voor het hele team is de Tankwa Trek in Zuid-Afrika van 9 tot 12 februari.

Bron : PM KMC MTB racing team

Foto: @Vincent Engel Photography