KMC nieuwe hoofdsponsor Bart Brentjens MTB team en Ridley levert mountainbikes

KMC nieuwe hoofdsponsor Bart Brentjens MTB team en Ridley levert mountainbikes

KMC zal vanaf 1 januari 2023 de nieuwe hoofdsponsor van het mountainbiketeam van Bart Brentjens zijn. Ook zullen ze vanaf 1 januari de route naar de Olympische Games in Parijs 2024 voortzetten op Ridley mountainbikes.
Bart Brentjens, Team Manager ‘KMC MTB Racing Team 2023’:
“Ik ben er trots op dat KMC vanaf 2023 hoofdsponsor wordt van ons internationale mountainbiketeam, op weg naar de Olympische Spelen in Parijs 2024. KMC, de grootste kettingproducent ter wereld, is al 2017 een trouwe en toegewijde sponsor van het Team.
Christ Bakker, Managing Director KMC Chain Europe, gaf enkele maanden geleden aan dat KMC graag met ons Team door wil gaan, als hoofdsponsor, op weg naar Parijs 2024. We zijn met elkaar in gesprek gegaan, wat resulteerde in een nieuwe opzet van het Team en een dynamische samenwerking waar we als Team naar uitkijken.
We spraken ook met de huidige naamsponsors CST, PostNL en Bafang. PostNL blijft ploegsponsor op weg naar de Olympische Spelen in 2024.
Na een lange samenwerking van 14 jaar neemt CST eind 2022 afscheid van de ploeg. Bafang had eerder in het jaar aangegeven de samenwerking te beëindigen, ze hebben gekozen voor een andere sponsorstrategie. Mede dankzij de samenwerking met CST en Bafang als naamsponsors hebben we de afgelopen jaren samen talloze mooie prestaties geleverd en daar zijn we dankbaar voor.
Naast de komst van KMC als hoofdsponsor gaat het Team in 2023 rijden met een nieuwe fietspartner, Ridley Bikes.
Ridley, opgericht in 1997 en de grootste fietsfabrikant van België, maakt hoogwaardige innovatieve fietsen. Een bedrijf dat snel kan ‘schakelen’, ontwikkelen en leveren. Ridley is al jaren bekend en succesvol in de wedstrijdsport, zowel op de weg als in het veldrijden. Nu richten ze hun pijlen ook op de mountainbikesport. Afgelopen oktober lanceerde Ridley twee nieuwe high-performance innovatieve mountainbikes die perfect aansluiten bij de steeds evoluerende internationale mountainbike competitie.
Ik kijk ernaar uit om samen met het Team, KMC en Ridley grote prestaties neer te zetten en samen de teamdoelstellingen te bereiken. Dit voornemen is zeer tastbaar en zorgt ervoor dat we samen vol energie en vertrouwen de route naar Parijs 2024 volgen!”
Christ Bakker, Managing Director van KMC Chain Europe:
Gebaseerd op meer dan 45 jaar ervaring in aandrijftechniek is KMC ’s werelds grootste fabrikant van bi-cycluskettingen en aandrijflijnonderdelen. Wij bieden een volledig assortiment producten voor alle marktbehoeften, van e-bike voor woon-werkverkeer tot wegracen en mountainbiken op topniveau.
“LINK TO PERFECTION” is ons motto en wordt zeer serieus genomen, KMC is actief op alle gebieden van de wielersport als leverancier en sponsor. Vooral sponsoring is een essentieel onderdeel van KMC’s succes, want atleten zijn onze hardste critici zijn! Het testen van producten door ’s werelds beste renners in de meest veeleisende wedstrijden in alle disciplines leidt tot

Mede dankzij de samenwerking met CST en Bafang als naamsponsoren hebben we de afgelopen jaren met elkaar op een fijne manier, talloze mooie prestaties behaald en daar zijn wij dankbaar voor.

Naast de komst van KMC als hoofdsponsor, heeft het Team in 2023 een nieuwe partner, Ridley.

Ridley, opgericht in 1997 en Belgisch grootste fietsenfabrikant, maakt hoogwaar- dige innovatieve fietsen. Een bedrijf dat snel kan ‘schakelen’, ontwikkelen en leveren.

Ridley is sinds jaren bekend en succesvol met wedstrijdsport, zowel op de weg als in het veldrijden. Nu richten zij hun pijlen ook op de mountainbike sport. Afgelopen oktober lanceerde Ridley twee nieuwe hoogwaardige innovatieve mountainbikes die perfect aansluiten bij de zich steeds sneller ontwikkelende internationale mountainbike competitie.

Ik kijk er naar uit om samen met het team, KMC en Ridley de krachten te bunde- len, mooie prestaties te behalen en de team doelstellingen samen te verwezenlij- ken. Deze intentie is enorm voelbaar en maakt dat we met elkaar vol energie en vertrouwen de route naar Parijs 2024 volgen!”

Christ Bakker, Managing Director van KMC Chain Europe:

“Gebaseerd op meer dan 45 jaar ervaring in aandrijftechniek is KMC ’s werelds grootste fabrikant van fietskettingen en aandrijfonderdelen.
Wij bieden een volledig assortiment voor alle marktbehoeften, van e-bike voor woon-werkverkeer tot racefietsen en mountainbiken op topniveau.

“LINK TO PERFECTION” is ons motto en wordt erg serieus genomen, KMC is actief op alle gebieden van de wielersport als leverancier en sponsor. Vooral sponsoring is een essentieel onderdeel van het succes van KMC, want atleten zijn onze hardste critici!

Het testen van producten door werelds beste renners in de meest veeleisende wedstrijden in alle disciplines leidt tot constante ontwikkelingen en nieuwe ideeën voor producten en diensten.

Het is opwindend om een nieuwe fase in KMC’s sponsoringstijdperk in te gaan. De reeds bestaande samenwerking met de legendarische Bart Brentjens is nu uit- gegroeid tot een volwaardig partnerschap.

Het hele KMC-team is erg enthousiast om aan dit nieuw avontuur te beginnen sa- men met geweldige supporters, zoals een van de beroemdste sport fiets merken Ridley en zoveel andere toegewijde en gerenommeerde sponsors.

Ik ben ervan overtuigd dat deze familie een nieuw hoofdstuk zal schrijven in het mountainbike-tijdperk.”

Jochim Aerts, Belgian Cycling Factory:

“Ridley heeft al een lange en rijke geschiedenis in de wedstrijdsport.

Onze aanwezigheid is een waardevolle voedingsbodem voor onze productont- wikkeling. Zo zijn we met Ridley al jaren actief op het hoogste niveau in het weg wielrennen en veldrijden.

Dankzij de samenwerking met het KMC MTB Racing Team zetten we nu ook onze eerste stappen in het World Cup MTB racen. We kijken ernaar uit om onze Raft XC en Probe RS in actie te zien op het hoogste MTB-niveau en kunnen niet wachten om onze mountainbikes verder te innoveren om zo de renners van KMC MTB Ra- cing Team te helpen om hun doelen te bereiken.”

#AllezParis2024

Bron: PM