Veldrit Koekelare

Veldrit Koekelare

Koekelare

01 december 2018

Een vruchtbare wedstrijd voor de rijders van Milwaukee Alpamotorhomes Cycling Team. Ze konden mooie resultaten neerzetten : derde plaats voor Miel Dekien – tweede plaats voor Laure Michels – vijfde plaats voor Brent Delaere – tweede plaats voor Lars De Nys. Maar ook de anderen rijders/rijdsters zetten mooie resultaten neer voor de ploeg.

Heel wat rijders van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling Team kozen ervoor om naarKoekelare af te reizen en daar de kleuren van het team hoog te houden. Metglans deden ze dat daar. We mochten maar liefst 3 top vijf plaatsen noteren.

De voorbije dagen had het wat geregend en daar waren de veldrijders/rijdsters blij mee. Eindelijk mochten ze eens baggeren in de modder en kregen ze een mooi technisch parcours onder de wielen geschoven. Jong en oud kwamen hier aan hun trekken.

Bij de 12 jarigen kregen we Lars De Nys achter het starthekke. De rijder ging er met Zeno vandoor en onder hun tweetjes mochten zij bepalen over winst en/of verlies??? Lars was gedreven en wou de wedstrijd winnen. Helaas maakte hij in de tweede ronde een stuurfoutje in de zandbak en hierdoor verloor hij de winst aan Zeno. Toch mag hij tevreden zijn met een mooie tweede plaats.

Foto : rijder zelf

Ook zijn andere broers kwamen aan de start. Iljo De Nys kwam bij de 10 jarigen aan destart. Hij had zo uitgekeken naar deze wedstrijd om er iets moois neer tekunnen zetten. Hij behaalde een zesde plaats bij deze jongens.

Foto : renner zelf

De oudste broer van de familie De Nys, namelijk Milan,  kwam in actie bij de eerstejaarsnieuwelingen. Zij stonden met 27 deelnemers aan de start en hij had geluk in delottrekking. Hij macht op de eerste rij plaats nemen en dat gaf een beteruitgangspositie om de wedstrijd aan te vatten. Tijdens de wedstrijd kreeg Milan De Nys last van zijn milt en hierdoor verloor hij kostbare plaatsen. Hij kwam uiteindelijk als achtste over de finish.

Foto : rijder zelf

Bij de 13jarigen jongens kregen we Miel Dekien achter de startlijn. Hij reed eenvoortreffelijke wedstrijd. Na de start bij het naderen van de eerste heuvel vanhet parcours lag hij in vierde positie. Dat gaf hem vleugels. Maar door eenvalpartij van een renner voor hem kwam hij ook ten val en verloor kostbare tijdom mee te kunnen dingen voor de winst. Vanuit de zevende positie hervatte hijzijn wedstrijd en knokte hij zich terug naar de voorste gelederen. Hij deelde zijn wedstrijd goed in en vocht voor elke plaats. Dat leverde hem een mooie tweede plaats op.

Foto : rijder zelf

Bij de 14e jarige jongens kregen we Lewis Delaere aan de start. Lewis is aan een matig seizoen bezig en dat was ook in deze wedstrijd niet anders. Hij vocht voor elke plaats in de wedstrijd en werd uiteindelijk 13e in deze wedstrijd.

Bij de junioren kregen we achter het starthekken Mathis De Roeck, Senne D’Hollander. Ze stonden met 24 deelnemers klaar om er een mooie wedstrijd van te maken. Voor het eerst in het seizoen hadden de mekaniekers van de jongens hun handen vol met de fietsen af te spuiten en klaar te maken voor de volgende doortocht. Derijders op zich deden hun best. Mathis De Roeck eindigde 15e enSenne D’Hollander behaalde een 12e plaats.

Senne D’hollander moest vanaf de tweede startrij aan zijn wedstrijd beginnen. Door de regenval van de afgelopen dagen hadden ze eindelijk was modder op het parcours. De start was deze keer niet top en daardoor moest Senne al meteen gaan achtervolgen. Hij kon nog wel wat plaatsjes opschuiven. Iets over halfweg had hij een dipje en moest weer wat renners laten passeren. De laatste 2 ronden schoof hij opnieuw wat op om op een mooie 12e plaats te eindigen.

Bij de dames Nieuwelingen kregen we maar drie deelnemers aan de start. Het was voorLaure Michels een mooie gelegenheid om te proberen in de voetsporen van haar broerte treden. Ze reed een voortreffelijke wedstrijd en behaalde een mooie tweedeplaats. De winst in deze categorie ging naar Nele De Vos. De derde plaats wasvoor Deroo Mieke.

Brent De Laere hield een mooie vijfde plaats over aan deze wedstrijd bij de tweedejaars nieuwelingen. Zij stonden met 19 deelnemers aan de start. Hij hield een matig tempo aan en kon een mooi resultaat neerzetten. De winst in deze categorie was voor D’Hooge voor De Langhe en Dewinter.

MilanKuypers die zich eerst had opgegeven voor deze wedstrijd, besloot om deze wedstrijd aan hem voorbij te laten gaan. Hij ging zich concentreren op zijn studies. De rijders hebben namelijk al examen en ook daar moeten zij op scoren. Wijze beslissing van deze jongen knaap.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : rijders zelf – Robert Goedgezelschap – Bram Van Lent – C. Vansantvloet