Koppenbergcross krijgt aankomst bovenop de mythische helling

Koppenbergcross krijgt aankomst bovenop de mythische helling

Op 1 november zal de winnaar van de Koppenbergcross de primeur krijgen zijn handen in de lucht te steken bovenop de Koppenberg.
Daarmee krijgt de mythische helling in 2016 een nog belangrijkere rol in de jaarlijkse veldrit in Oudenaarde, tweede manche van de DVV Verzekeringen Trofee. De aankomststreep van de Koppenbergcross wordt dus voortaan getrokken pal op de top van de mythische kasseihelling.

De Sint-Pietersvrienden, organisatoren van de jaarlijkse Koppenbergcross, schuiven de renners voortaan een totaal vernieuwde omloop voor de wielen waarbij de wereldvermaarde Bult van Melden een prominentere rol krijgt.

De laatste honderden meters voor de finish gaan dus in stijgende lijn over de befaamde Koppenbergkeien. Ook de start van de veldrit verhuist, en dat naar de voet van de Koppenberg, met zicht op de steile streep kasseien. Tussen start en finish zullen uiteraard ook de weides op de flanken van de steile helling in Melden een belangrijke rol behouden.

Met de verhuis van de finish vieren de Sint-Pietersvrienden trouwens ook het 25-jarige jubileum van de Koppenbergcross. In 1991 verhuisden we onze veldrit van het vlakke Eine naar de Bult van Melden, en ook toen lag de aankomststreep bovenop de top van de Koppenberg getrokken. De winnaar van toen, Peter Van den Abeele, bekleedt intussen een hoge functie bij de internationale wielerfederatie UCI. Na twee aankomsten boven verhuisden de Sint-Pietersvrienden indertijd hun finishboog naar de vlakte aan de voet van de Koppenberg.

De komende weken en maanden werken de Sint-Pietersvrienden de vernieuwde omloop verder uit en worden alle logistieke vraagstukken opgelost. Het volledige parcours van de Koppenbergcross anno 2016 wordt in de aanloop van het veldritseizoen voorgesteld. De Koppenbergcross is dit jaar geprogrammeerd op dinsdag 1 november en is de tweede manche van de DVV Verzekeringen Trofee, de opvolger van de bpost bank trofee.

Alle wedstrijden van de DVV Verzekeringen Trofee worden opnieuw rechtstreeks uitgezonden door VRT/Sporza, zowel de elite mannen als de elite vrouwen.

Kalender DVV Verzekeringen Trofee seizoen 2016-2017

· zondag 9 oktober: Ronse
· dinsdag 1 november: Oudenaarde
· zondag 27 november: Hamme
· zaterdag 10 december: Essen
· zaterdag 17 december: Antwerpen
· donderdag 29 december: Loenhout
· zondag 1 januari: Baal
· zaterdag 4 februari: Lille

Bron: PM