Kort nieuws: Twee nieuwe namen voor Tabor

Kort nieuws: Twee nieuwe namen voor Tabor

ava

Dieter Vanthourenhout en Vincent Baestaens mogen komende zondag afreizen naar het Tsjechische Tabor. Het duo werd door bondscoach Rudy De Bie (noodgedwongen) geselecteerd voor de tweede wereldbeker. De geblesseerde Sven Vanthourenhout valt af en wordt vervangen door Dieter Vanthourenhout, terwijl het extra negende ticket naar Baestaens gaat.

Selectie Tabor

Mannen: Bart Aernouts, Niels Albert, Vincent Baestaens, Tom Meeusen, Sven Nys, Kevin Pauwels, Dieter Vanthourenhout, Klaas Vantornout en Bart Wellens;
Beloften: Sven Beelen, Wietse Bosmans, Vinnie Braet, Tim Merlier, Laurens Sweeck en Gianni Vermeersch;
Juniores: Quinten Hermans, Daan Hoeyberghs, Daan Soete, Wout Van Aert, Matthias Van de Velde, Yorben Van Tichelt;
Vrouwen: Sanne Cant, Nancy Bober, Nicolle De Bie–Leyten, Hilde Quintens, Katrien Thijs, Joyce Vanderbeken, Ellen Van Loy.

Geen acties na protest Niels Albert

Niels Albert heeft zondag (terecht) zijn ongenoegen geuit over het startincident in Plzen. Zijn teammanager Christoph Roodhooft diende gisteren een klacht in.

“We vechten de uitslag aan. Een fout kan gebeuren, maar ons stoort vooral dat niemand zijn verantwoordelijkheid heeft genomen voor een herstart,” zei Roodhooft aan Sporza. “Dat had perfect gekund, bij de eerste passage van de boxen of zelfs na de eerste ronde. Ik denk dat alle coureurs daar zeker begrip voor hadden gehad.”

“Dit is koersvervalsing en broodroof. De Wereldbeker was een hoofddoel voor Niels. Maar nog voor hij gestart is, ontnemen ze hem zijn wapens om te strijden. Ik ben niet zo naïef te denken dat de uitslag zal aangepast worden. Dit zal wel onder de mat geveegd worden,”besloot Roodhooft.

UCI-veldritcoördinator Peter Van den Abeele  betreurt het incident, maar vreest dat de uitslag vastligt. “Eigenlijk is het een schande dat hij dat op die manier verwoordt.”

“Achteraf is het makkelijk zo te praten, maar iemand had zijn verantwoordelijkheid moeten nemen. We hopen met de klacht wel een debat te openen. Vorig jaar liep het in Plzen ook al mis bij de start. De organisatie van sommige wereldbekercrossen moet beter,” stond op Sporza te lezen.

Pechvogel Sven Vantourenhout: “Gelukkig valt de pijn mee.”

Sven Vantourenhout is weer een tijdje uit. De renner scheurde een elleboogpees na een val op een plaatje in Plzen.

“Pees geraakt en stukje afgerukt, bloedvat en vooral zenuw geraakt en daardoor weinig motoriek in de hand,” twitterde hij. “Woensdag volgt een test op het zenuwstelsel en een nieuwe echo. Gelukkig valt de pijn mee.”

Brecht Toelen