Kort nieuws: Veldritseizoen trekt zich nu echt op gang

Kort nieuws: Veldritseizoen trekt zich nu echt op gang

ava

Het veldritseizoen start volgens de kenners pas écht komend weekend in Kalmthout. Er werd afgelopen week veel gezegd en geschreven. Een overzicht.

Snelle omloop Kalmthout

De omloop in Kalmthout heeft er nog nooit zo snel bijgelegen. Dat vertelde Tom Meeusen via Twitter: “Denk niet dat het parcours er ooit sneller heeft bijgelegen! Wordt knallen.” Ook de ploegleider van Sunweb-Revor Mario De Clerq deelt deze mening.

Uitspraak Roger De Vlaeminck

Niels Albert zou zich volgens Roger De Vlaeminck niet genoeg verzorgen. Een opmerking die heel wat reactie losweekte. Sven Nys twitterde: “De reactie van Roger De Vlaminck over Niels Albert was onder de gordel!”

Ook Sven Vantourenhout en Zdenek Stybar veroordeelden de uitspraak: “Niels Albert is geen Sven Nys? Akkoord! Maar verdient minstens evenveel respect voor zijn inzet en karakteristiek koersen!”

Marianne Vos naar Rabobank-Giant

Marianne Vos zal vanaf 2012 in de kleuren van Rabobank rondfietsen.  Haar ploeg -Nederland Bloeit- wordt opgeslorpt door de grootste wielerploeg van Nederland. Rabobank bouwt in 2012 een vrouwenploeg uit rond de beste vrouw op de weg en in het veld.

Bart Wellens keert ziek terug uit Amerika

Het Amerikaanse avontuur van Bart Wellens zit erop. De kopman van Telenet-Fidea kan met drie overwinning tevreden terugblikken op zijn uitstapje in de VS. Wellens moest wel ‘wegens ziekte’ verstek laten voor de persvoorstelling van de Superprestige.

Kevin Pauwels wint achter derny

Dat Pauwels van alle markten thuis is, werd afgelopen zondag nog maar eens bevestigd. De renner uit Kalmthout klopte in  het dernycriterium van Hoogstraten Bobbie Traksel en Jan Ghyselinck. Jim Aernouts werd elfde.

Zlamalik wint in Tsjechië

Martin Zlamalik heeft zijn eerste zege van het nieuwe seizoen binnengehaald in Mnichovo Hradiste. Zlamalik haalde het voor Petr Dlask en Zdenek Mlynar.  Jan Denuwelaere werd zevende.

Jiri Polnicky heeft nog altijd hoofdpijn

Het gaat niet bijster goed met Jiri Polnicky. De Tsjech van Sunweb-Revor -die voortaan bij de elite aan de slag moet- ondervindt nog steeds hinder na zijn zware val in Sankt-Moritz die hem een hersenschudding opleverde.

Voor Micki Van Empel gaat het daarentegen wel beter. De renner van Telenet-Fidea kreeg afgelopen week eindelijk groen licht om terug te crossen na heel wat problemen met zijn schouder.

Nieuwe websites voor Telenet-Fidea en Landbouwkrediet-KDl  

Telenet-Fidea lanceerde afgelopen zondag haar nieuwe website. Naast de webstek voor de elite en belofte ploeg, kreeg ook Young Telenet een plaatsje. Eerder lanceerde Landbouwkrediet-KDl al een overkoepelende website voor hun opleidingspiramide.

Brecht Toelen