Kristien Nelen wint enduro des Loups in Verdun

Kristien Nelen wint enduro des Loups in Verdun

ava

De dag voor de enduro van Giromagny reed Kristien Nelen de enduro des Loups in het Franse Verdun. Speciaal en exclusief voor deze website schreef ze onderstaand verslag, waarvoor dank!

Zaterdagmorgen vroeg vertrokken naar Sommedieue, bij Verdun, voor een manche van de Franse EREC Cup. Ik trof er een paar bekenden waaronder Gerrit van Impe met wie ik dit weekend verder zou afhaspelen.

Het beloofde een zware klus te worden, blijkbaar stond deze bekend als fysiek zwaar en misschien daarmee dat de laatste jaren er steeds minder dames meededen. Nu was ik de enigste… Nogthans werd de wedstrijd al ingekort van 50 naar 40km met 8 specials.
De specials speelden zich deels af op de slagvelden van WOI wat een sterke indruk maakte. Rijden tussen bunkers, door loopgraven en bomtrechters…het doet je iets. Sommigen van die bossen waren ook akelig, letterlijk doodstil! De specials waren vooral veel draaien en keren tussen de dunne boompjes, aangelegde drops en veel scherpe bochten waar je soms leuk kon driften. Fysiek was het veel optrekken en korte klimmetjes.
Doordat ik enige dame was en me zondag nog een zware enduro stond te wachten, ben ik niet overal voluit gegaan. Een goede training dus! De verbindingstukken waren zeer lang en het was bloedheet. Zelf kreeg ik het mentaal moeilijk toen we na 6 specials vlakbij de aankomst passeerden en al zo hadden afgezien…de verleiding was groot om binnen te rijden. Na de 7e special bleken we dan ook nog eens een “muur” van bos omhoog te moeten kruipen om naar de laatste special te geraken. Frustrerend, maar die laatste was dan wel eentje om duimen en vingers af te likken! Fantastisch!
Doordat we bij één special lang moesten wachten liep heel de wedstrijd dan nog eens uit ook. We waren om 13u gestart en om 19.30u binnen! Na afloop bleken maar 110 deelnemers van de 180 uitgereden te hebben. Ik kon dus toch fier zijn op mijn podiummeke en had nog een mooie tijd ook!
Nadeel van heel dit leuke gebeuren was dat we pas na 23u aankwamen bij onze slaapplaats in de Vogezen. Tegen middernacht het bed in en om 6u ging de wekker al terug, dat deed pijn! Maar niet getreurd, er stond ons nog een superleuke enduro te wachten in Giromagny, bij de bekende “Ballon d’Alcase” en Belfort.
Dat verhaal is voor het volgende verslag!