Kristien Nelen wint in Maboge

Kristien Nelen wint in Maboge

Kristien Nelen won zondag in Maboge, ondanks dat ze de wedstrijd als een training had aangepakt. Ze doet weer haar enthousiaste verhaal.

Zondag vond er een manche van de “superplastic cup” plaats in Maboge, bij La Roche. Voor mij zijn deze wedstrijden minder belangrijk en eerder een training.
De eerste special begon met een breed pad naar beneden, ik trapte wat ik kon maar had een paar tandjes te weinig. In de verte zag ik lint hangen, pas toen ik vlakbij was zag ik dat we rechts een kort knikje op moesten. Ik zat totaal verkeerd en kon er niet meer op, snel afgesprongen en beginnen lopen maar het lag wat schuin en ik schoof weg. Even sukkelen… Dan een bosje in, draaien en keren, wortels. Spijtig van die fout.
De tweede was superkort: een leuke singletrack over stenen en wortels, paar haakse bochten en de finish. Ondertussen begon het te miezeren en dat zou niet meer stoppen…
Op naar special 3. Ik kon de gedachte niet verdringen dat hier vorig jaar het BK was en dat ik het mentaal héél moeilijk had omdat het toen zo slecht ging met mijn vader. Ik maakte toen de onnozelste fouten zoals het blokkeren van de vork ipv hem open te zetten en strandde op een teleurstellende 3e plaats. De specials van nu waren gelijkaardig dus het was niet makkelijk om die negatieve dingen los te laten.
Ook 3 had een snelle start: volle bak sprinten op een breed pad. Dan links het bos in en met wortels en bochten. Ik haalde mijn voorligger in maar kon niet voorbij. Wat verder schoof hij naar beneden op een schuine verkanting, ik kon boven blijven en zo voorbij. Op het einde een supersteil stuk, ipv op de lijn te blijven en de bochten te nemen ben ik gewoon rechtdoor gegaan, half den decor in maar volgens mij wel sneller! Dan een lang stuk volle bak sprinten naar de finish. Dju, dat oponthoud kostte me zeker 5sec!
Terug helemaal naar boven voor nr 4. Deze vond ik de moeilijkste en leukste maar vorig jaar verprutste ik hier veel tijd. Het lag toen ook wel veel natter, hoewel het nu steeds harder begon te regenen. Wauw wat ging het fantastisch! Hehe, beetje van dat negatieve gevoel vanaf. We reden naar 5 en dat bleek dezelfde te zijn als de 3e, we deden die dus 2x. Nu was ik 5sec sneller zonder oponthoud terwijl Soussigne er maar 1sec vanaf kon pitsen. Ook de 6e en laatste was dezelfde als de 4e, er brak echter een hevige stortbui uit, aiai. De wortels lagen glad maar ik slaagde er in snelheid te houden en foutloos te rijden. Blijkbaar was ik maar 1sec trager dan toen het droog was, super!

Het zou spannend zijn, ik had de indruk dat Soussigne ook goed reed en meestal snel na mij kwam. En ja hoor, ik had dan wel gewonnen, maar de voorsprong bedroeg amper 6sec! In de 1e special waar ik die fout maakte was zij 7sec sneller, ik won 4 van de 6 specials. Toch blij met deze overwinning maar het zal in de toekomst oppassen worden voor dit jeugdig talent.

Kristien