Kristien Nelen wint in Thieusies en blikt terug

Kristien Nelen wint in Thieusies en blikt terug

Kristien Nelen reed in Thieusies en won. Ze doet haar verhaal.

Na een periode van ziekte moest ik mijn geliefkoosde parcours van Dinant aan me voorbij laten gaan. Pas donderdag had ik een goei gevoel op de fiets, ik was dan ook zonder verwachtingen naar Thieusies afgezakt.

Ik had een matige start in 3e positie en het duurde even voor ik genoeg plaats had om Pauline Delhaye voorbij te gaan. Ik moest naar dat wiel van Petra. Plots draaide zij rechtsaf een single-track in, oeps, dit had ik precies gemist in mijn verkenning! Het was maar een kort stukje eer we terug op bekend terrein kwamen. Ik besloot af te wachten om te zien hoe sterk Petra was. Toen we aan de steilste afdaling kwamen werd die versperd door Masters die er te voet af probeerden te gaan. Ik sprong direct van de fiets en begon ook te lopen terwijl Petra op de fiets bleef. Zo kon ik haar voorbij lopen en ik fietste verder zonder omkijken. Nadien kwam ik op een gladde single-track, ik begon heen en weer te slingeren en had amper controle. Pardoef schoot ik eraf het gras in en probeerde zo snel mogelijk terug op het spoor te geraken, daarbij hoorde ik een geluid achter mij maar ik heb nooit omgekeken.

Na één ronde bleek ik dan een mooie voorsprong te hebben. Ik ben blijven doorgaan maar de laatste ronde reed er niemand meer voor mij van de andere categorieën en dan is het moeilijk om je tempo hoog te houden. Het spijtige was dat we na 4 rondes al moesten stoppen, ik had nog maar 1.15u gereden. Anderzijds was dit misschien toch niet zo erg omdat ik er wat door begon te zitten, voor Petra daarentegen was het minder goed omdat zij net leek terug te komen. Achteraf bleek ook dat zij het was, die achter me ten val kwam toen ik uit dat spoor schoof. Het had dus een zeer spannende wedstrijd kunnen zijn!

Ik ben blij met deze overwinning, die had ik echt nodig want mijn moraal was al diep gezakt. Zowel Petra als ik hebben hun deel pech en miserie gehad, het was leuk om samen de strijd aan te gaan.

Het is wel duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is.