Kristien Nelen wint in Walloniacup in Archennes

Kristien Nelen wint in Walloniacup in Archennes

ava

Kristien Nelen reed een wedstrijd voor de Walloniacup in Archennes en pakte de zegebloemen mee naar huis. Normaal gezien was ze ook Waals kampioene maar die eer werd haar niet gegund. Ze blikt terug op haar wedstrijd.

Deze keer met frisse benen aan de start van een supermooi technisch parcours in Archennes (Grez-Doiceau) en dat liet zich voelen!
Als eerste uit de startblokken geschoten en derest op sleeptouw genomen in een korte klim, in het volgende gedeelte van de startlus zat er nog maar 1 renster in mijn wiel. Na een halve ronde had ik al een kleine voorsprong en kon die uitbouwen tot 2 minuten. Onbedreigd kon ik de wedstrijd afwerken en alzo winnen, mijn tweede winst!
Ook nu moesten we al stoppen nadat eerder gestarte juniors ons hadden ingehaald wat gaf dat ik maar 1.15u gekoerst had waar dit normaal toch 1.5u dient te zijn. Ik heb dan nog maar een rondje extra gereden :).
Nadeel van dat verkorten is dat wanneer je start in een wereldbeker zoals die van Houffalize op 15 april (allen daarheen!), dat je daar serieus sterretjes gaat zien omdat die wedstrijd veel langer zal duren…
Ook de tegenstand zal van een ander kaliber zijn.
Normaal moest ik met deze 1e plek ook Waals Kampioene zijn en bijhorende trui ontvangen omdat ik nu voor een waals team uitkom dat aangesloten is bij de waalse federatie. Maar na 3u wachten op dat podium wilden de commisarissen mij die eer niet gunnen omdat ik een Vlaamse vergunning zou hebben. Na een discussie van een half uur er ons maar bij neergelegd en met wrevel en een lege maag naar huis gereden,‘ aldus Kristien.

Volgend weekend ga ik naar Frankrijk (Laissac), meedoen aan een marathon van 65km met 2000 hoogtemeters. Dit om te proberen me te kwalificeren voor het WK Marathon in oktober, hiervoor moet je in bepaalde marathons top 20 halen. Ook lijkt me dit een goeie training voor Houffalize, ik schat dat ik er zeker 4u over zal doen!